2024/04/24

 

Kultūrinis gigantas kelia nerimą

Kažkada šis didžiulis pastatas Rudiliuose ūžė nuo renginių ir švenčių. Šiandien čia nebėra nė vieno kultūros darbuotojo.
Autorės nuotrauka

Pastarųjų savaičių įvykiai rodo, kiek bėdų gali atnešti neprižiūrėti medžiai, statiniai. Rudilių kaimo gyventojams nerimą kelia pačiame gyvenvietės centre stovintys kultūros namai. Dar tarybiniais metais statytas didžiulis pastatas ne tik gadina vaizdą, bet ir kelia grėsmę. Tačiau dėl pastato remonto sutarti nelengva – jis turi net kelis savininkus.

Pro stogą šviečia dangus

Prieš gerą dešimtmetį Rudilių kaimas buvo pripažintas gražiausiu visoje Panevėžio apskrityje. Ir šiandien šioje gyvenvietėje nėra labai baisu. Tačiau laikas ir, ko gero, ne pati tinkamiausia priežiūra papuošė šį kaimą ne vienu apleistu pastatu.

Važiuojant Rudilių gatvėmis akis bado kai kurie griuvėsiais virstantys privatūs namai. Nepastebėti negalima, kad eiti su laiku nebespėja ir tarybiniais metais statyti didžiuliai kultūros namai.
Čia, trijų aukštų pastate, šiuo metu glaudžiasi laisvalaikio centras, medicinos punktas, dalis patalpų – privačios.

Kažkada šis pastatas tiesiog virė nuo įvairių renginių, švenčių. Bet šiandien rudiliečiai retai sulaukia kokių nors gyvybės ženklų savo kultūros namuose.
Rudilių Jono Laužiko pagrindinės mokyklos direktorius Algirdas Venckus „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad gal ir žmonės būtų aktyvesni, jei kultūros namų pastatas būtų tvarkingas.

„Dabar ten iš pirmo aukšto galima matyti dangų pro kiaurą stogą, o pro pamatus landžioja mūsų mokiniai. Kiek trūksta iki nelaimės?“ – apie sudėtingą pastato būklę kalbėjo mokyklos direktorius.

Perspektyvų nematyti

Noriūnų seniūnijos seniūnas Audronijus Zulonas neneigė, kad Rudilių kultūros namuose yra problemų. Nors prieš dešimt metų suremontuotas medicinos punktas, įrengtas policijos kabinetas, aptvarkyta salė ir holas, šiandien daugiausia rūpesčių kyla dėl kiauro stogo, kurio lakštus nuolat plėšo vėjas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video