2024/04/25

 

Keramikų prakalbinto vandens paroda

Šešioliktojo tarptautinio juodosios ir raugo keramikos seminaro „Kalbantis vanduo 2013“ parodos atidaryme dalyvavę autoriai. Iš kairės: projekto kuratorė Lina Dieninė, Skirmantas Petraitis, Eiginta Beinortaitė, Genia Vaičikauskienė, Audrius Gokas ir Skaidrė Račkaitytė.
Autorės nuotrauka

Penktadienį Kupiškio etnografijos muziejuje atidaryta šešioliktojo tarptautinio juodosios ir raugo keramikos seminaro „Kalbantis vanduo 2013“ dalyvių darbų paroda. Čia galima pasigrožėti 17 profesionalių keramikų ir vienos tapytojos labai savitais, įdomiais ir seniai Kupiškyje matytais kūriniais. Jų rodoma arti šimto.

Darbai, kupini meilės

Apibūdindama parodą projekto kuratorė Lina Dieninė papasakojo apie jau šešiolika metų vykdomą seminarą Molėtų rajone, Bebrusų kaime įsikūrusiame Tradicinių amatų centre „Meniškas kaimas“, kai profesionalūs keramikai iš Lietuvos ir užsienio suvažiuoja dviem savaitėms ir kuria, o savo darbus dega ne elektrinėse krosnyse, bet kūrenamomis malkomis.

Kiekvienais metais atvykę keramikai supažindinami su naujomis temomis, ir jas interpretuoja savaip, per savo suvokimo ir mąstymo prizmę.
2013-ųjų tema „Kalbantis vanduo“ paskatino seminaro dalyvius perteikti savo darbuose sąsajas su vandeniu netikėtomis formomis ir filosofiniais bei religiniais motyvais jas papildyti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Aušra JONUŠYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video