2024/04/23

 

Gatvių remontai dar tik projektuojami

Toks kelio ženklas, pastatytas Kupiškio kultūros centro automobilių stovėjimo aikštelės gale, byloja, kad toliau akligatvis ir toli nenuvažiuosi. Čia pat pro šią aikštelę vinguriuoja kelias į visų užmirštą Žemaitės gatvę.
Autorės nuotrauka

Pavasarėjant redakcija sulaukia vis daugiau nusiskundimų dėl prastos rajono kelių ir miesto gatvių būklės. Kupiškio S. Nėries gatvės gyventojas klausė, kodėl nelyginama greideriu ir nežvyruojama jų gatvė. Naivių ir Kupiškio Žemaitės g. gyventojai dėl to net rinko parašus ir kreipėsi į Susisiekimo ministeriją.

Prašymai pasiekė Vilnių

Naivių bendruomenės pirmininkas Juozas Žeimantas sakė, kad naiviečiai vasario 15 d. vykusiame bendruomenės ataskaitiniame susirinkime apie šimtą parašų surinko po prašymu išasfaltuoti Liepų, Lauko ir dalį Kupos gatvės (nuo kelio į Rokiškį iki gyvenvietės pradžios). Tos gatvės vasarą labai dulka, mašinos greitai jas išmuša, kaskart palyginti greideriu nebeužtenka.

Pasak J. Žeimanto, į Susisiekimo ministeriją nuvežtas ir Kupiškio Žemaitės gatvės gyventojų pasirašytas prašymas dėl jų gatvės tvarkymo.
„Pas ministrą mums nepasisekė patekti. Tad rajono gyventojų prašymus jam perduoti pažadėjo Seimo narys Aleksandras Zeltinis.

Žemaitės ir Liepų gatvės Naiviuose yra įtrauktos į artimiausiu metu tvarkytinų gatvių planą. Tačiau dar neaišku, kada tie darbai prasidės. Anot Seimo nario, gal gatvės remonto darbus galima būtų pagreitinti, jei atsirastų toje gatvėje gyvenantis koks nors verslininkas, galintis prisidėti finansiškai prie tų darbų“, – kalbėjo J. Žeimantas.

Žada visos valdžios

Žemaitės gatvės gyventoja Juzė Neveckienė papasakojo, kad čia gatvelė buvo nuo Smetonos laikų. Ja smagiai važinėdavo arkliuko traukiami vežimai. O dabar ja važiuoja automobiliai. Žinoma, jiems šis keliukas nepritaikytas, greitai duobės išsimala. „Taisinėja, vis taisinėja mūsų gatvelę, bet kas iš to. Po kiek laiko ir vėl duobėta. Man tai gerai. Aš pėsčiomis visur apeinu. Apie gatvės remontą kalbama dar nuo sovietinių metų. Anais laikais tuometinis architektas yra sakęs, kad čia bus Žalioji gatvė. Ant Kupos kranto įrengs parką, pastatys netoliese vaikų darželį. Bet tos kalbos ir liko kalbomis. Tik ant kalno, už mūsų, į Povilo Matulionio mokyklos pusę, išvedžiojo kanalizacijos vamzdžius. Dabar, sako, ten kažką statyti rengiasi. Nei aš, nei mano kaimynai iki šiol neturime nei kanalizacijos, nei vandentiekio. Prašalaičiai pastebi, kad mūsų labai graži, rami gatvė.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video