2024/04/27

 

Kupiškyje blogiau nei kaimuose?..

Kupiškyje dar pilna gatvelių be patogumų.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Daugelyje kaimiškųjų gyvenviečių ir miestelių pastaraisiais metais modernizuojami vandentiekio ir nuotekų tinklai, tvarkoma aplinka, rūpinamasi aplinkosauga, gamta. Vykdomi projektai su europinių fondų parama, komunaliniai patogumai veržiasi tiesiog į kaimo gyventojų kiemus.

O Kupiškio gyventojai ne visuose miesto pakraščiuose, netgi senamiesčio centre tokia gerove gali mėgautis. Kodėl taip yra, kas tuos projektus planuoja ir „vairuoja“?

Gal pamiršo?

Į „Kupiškėnų minčių“ redakciją kreipėsi Vilniaus gatvės gyventoja (pavardė redakcijai žinoma), prašydama tarpininkauti ir pasiteirauti atsakingų valdininkų apie šią situaciją.
„Skaitėme laikraštyje, kad Noriūnuose ir Subačiuje bus plečiami ir modernizuojami vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo tinklai, žmonėms bus daugiau patogumų, gaus švaresnį vandenį, išvalius nuotekas, bus saugoma gamta. O kuo blogesni Kupiškio miesto gyventojai?

Gal kai kas nežino ar užmiršo, kad ir Kupiškyje pilna tokių gatvelių be patogumų, viena iš tokių – Vilniaus. Nuo Knygnešių gatvės sankryžos iki pat gatvės pabaigos individualių namų gyventojai naudojasi tik lauko išvietėmis, o daug čia senų žmonių, ir jiems aiškinama, kad kitaip nebus, nėra galimybių, nenumatyta… Reikia kviestis fekalijas ištraukiantį transportą, mokėti nežmoniškus pinigus už paslaugą. O juk čia ne koks užkampis ar kolektyvinis sodas? Projektai vykdomi už Europos Sąjungos lėšas, nejaugi jos skiriamos tik kaimams“, – rašoma laiške redakcijai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video