2024/04/26

 

Dėliojamos didžiosios miesto šventės

Nuo Šeštinių iki Angelų sargų dienos Kupiškio Kristaus žengimo į dangų bažnyčia įvairiuose renginiuose minės 100 metų jubiliejų.
Valio Staburo nuotrauka

Jau nebe pirmą kartą rajono meras Jonas Jarutis kviečia kultūros, švietimo bei bažnyčios atstovus pasitarti dėl vasaros pradžioje startuosiančio miesto švenčių maratono. Jis turėtų prasidėti vaikų ir jaunimo dainų švente, Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios 100 metų jubiliejaus renginiais.

Šiais metais Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčia švenčia šimtmečio jubiliejų. Ta proga nuspręsta ateinančius miesto renginius sujungti su šiuo garbingu gimtadieniu. Visa tai tęsis nuo pat Šeštinių (šešios savaitės po Velykų) iki Angelų sargų dienos spalį.

Kokius renginius organizuoti ir kaip nudžiuginti kupiškėnus, rajono meras J. Jarutis jau trečią kartą pasitarti pakvietė Kupiškio kultūros centro, bibliotekos, muziejaus, Savivaldybės darbuotojus ir bažnyčios atstovus.

Pirmieji miesto ir bažnyčios renginiai turėtų prasidėti jau gegužės 30–birželio 1 dienomis. Planuojama, kad šventinį maratoną tomis dienomis turėtų pradėti Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje vyksianti tradicinė rajono vaikų ir jaunimo dainų šventė. Į ją įsijungs Kupiškio kultūros centro programa „Kūrybiniai atvirlaiškiai“, kurios autorė režisierė Vilija Morkūnaitė detalizuoti dar nenorėjo – mat kol kas laukiamas projekto finansavimas.

Šventinį savaitgalį Kupiškyje lankysis Panevėžio vyskupijos vyskupas Lionginas Virbalas. Jis pažadėjo teikti Pirmosios Komunijos sakramentą vaikams. Taip pat svečiai ruošiasi neformaliems susitikimams su Kupiškio gyventojais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video