2024/04/24

 

Baseinas – prie marių

Kupiškėnai jau seniai trokšta pasipliuškenti savo miesto baseine.
Asociatyvi Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Baseino idėja Kupiškyje nemirė. Tik šiuo metu ji slepiasi po kitu pavadinimu. Dar 2008 m. rajono Taryba palaimino sprendimą rengti ir įgyvendinti investicijų projektą „Kupiškio sporto ir sveikatingumo centras“. Nuspręsta, kad šis centras turėtų iškilti rekreacinėje Aukštupėnų kaimo teritorijoje, prie Kupiškio marių. Viena iš šio komplekso sudedamųjų dalių turėtų būti ir baseinas. Dėl baseino vietos prieš keletą metų būta daug diskusijų. Atrodė, kad viršų ima jo statybos priešais Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centrą šalininkai. Tačiau realybė kitokia.

Rajono meras Jonas Jarutis sakė, kad šiemet iš Valstybės investicijų programos rajonas gavo finansavimą dviem objektams – viešosios bibliotekos rekonstrukcijos projektui ir Kupiškio sporto ir sveikatingumo centro projektui rengti. Bus skelbiamas šių objektų techninio projekto rengimo konkursas.

„Sporto ir sveikatingumo komplekso projektavimo darbams šiemet skirta 300 tūkst. litų. Kad šis kompleksas bus statomas Aukštupėnuose, prie Kupiškio marių, buvo pritarta 2008 m. balandžio 24 d. rajono Tarybos posėdyje. Pastaruosius penkerius šešerius metus ta linkme buvo dirbama – suformuotas sklypas, viskas suderinta su paveldosauga. Žinau, kad buvo siūlymų baseiną statyti ir prie Kupiškio poliklinikos. Tačiau iki šiol niekas dėl priimto Tarybos sprendimo neprieštaravo.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video