2024/04/26

 

Verslumas kaime – bendruomenės duos tik meškerę

Guoda Burokienė, Lietuvos kaimo bendruomenių asociacijos pirmininkė, ir Mindaugas Maciulevičius, mobiliųjų ūkininkų turgelių sumanytojas, kooperatyvo „Lietuvos ūkio kokybė“ vadovas.
Autorės nuotrauka

Ketvirtadienį, vasario 20 d., Savivaldybės posėdžių salėje rajono kaimo bendruomenių vadovai susitiko su Guoda Burokiene, Lietuvos kaimo bendruomenių asociacijos pirmininke, ir Mindaugu Maciulevičiumi, mobiliųjų ūkininkų turgelių sumanytoju, kooperatyvo „Lietuvos ūkio kokybė“ vadovu. Su svečiais bendravo ir rajono meras.

Buvo informuota apie šaukiamą Lietuvos kaimo parlamentą, šio sambūrio tikslus, aptarta nūdienos kaimo situacija, svarstyta, su kokiomis problemomis susiduria čia veikiančios bendruomenės, kokie iššūkiai jų laukia ateityje.

Kad vertintų valdžia

Pasak G. Burokienės, šiuo metu svarbiausias Kaimo bendruomenių asociacijos tikslas – sušaukti pirmąjį kaimo parlamentą. Tokie parlamentai nėra naujovė. Antai Švedijoje kaimo parlamentas buvo susirinkęs jau dvidešimtą kartą, Estijoje – dešimtą kartą. Pernai pirmą kartą į tokį parlamentą buvo suvažiavę latviai. Briuselyje irgi vyko 25 šalių kaimo parlamento posėdis. Pirmojo Lietuvos kaimo parlamento tikslas – sutelkti Lietuvos kaimo balsą ir apsispręsti, kokia kryptimi Lietuvos kaimas turi eiti, koks jis turi būti. Šiuo metu Lietuvoje Kaimo bendruomenių asociacija vienija 1100 bendruomenių. Kupiškyje yra 24 tokios bendruomenės.

Šių metų balandžio 11 d. Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete, šaukiamas pirmasis Lietuvos kaimo parlamentas. Kiekvienas rajonas turės deleguoti po 3 atstovus. Jų misija – išsakyti savojo rajono kaimo žmonių valią ir siūlyti sprendimus, kokia linkme reikėtų kreipti savo mintis ir darbus, kad Lietuvos kaime būtų gera gyventi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video