2024/05/06

 

Bitininkai rengiasi naujam sezonui

Bitininkai domėjosi naujais vilniečių aviliais.
Autorės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį prie Kupiškio kultūros centro margavo sustatyti nauji aviliai, kvepėjo bičių vašku. Tądien vyko rajono bitininkų ataskaitinis susirinkimas. Čia dalyvavo ir jų kolegos iš Rokiškio, Pasvalio, Zarasų bei daug kitų garbių svečių.

Po mugę pasidairius

Rajono bitininkai į Kupiškio kultūros centrą pradėjo rinktis dar prieš devynias. Jie skubėjo vašką pasikeisti į korius, dairėsi, kokių bitininkavimui reikalingų dalykų jiems siūlo fojė išsirikiavę prekeiviai.
Ūkininkas iš Girbučių Algirdas Vogulis siūlė pirkti medingųjų augalų (geltonžiedžio barkūno, agurklės, paprastojo ežeinio ir kt.) sėklų. „Medingųjų augalų sėklai auginame maždaug 8 ha. Taip pat esame bitininkai. Laikome apie 50 bičių šeimų. Aš bitininkauti pradėjau prieš dvejus metus, o mano tėvas Petras jau turi dvidešimties metų bitininkavimo stažą“, – pasakojo apie save ūkininkas.

Lietuvos bitininkų konfederacijos prezidentas Leopoldas Tarakevičius buvo atvežęs savojo bityno produkcijos – spiritinio bičių pikio, bičių kūnelių antpilo, balzamo, pagaminto iš bičių produktų ir žolelių, bičių vaško žvakių ir kt. „Visi produktai iš mano bityno, stovinčio netoli Lietuvos geografinio centro. Bitininkauju jau daug metų. Turiu išskirtinės kokybės produkto sertifikatą. Žmogui sveikiausia vartoti tai, ką pati gamta sukūrė. Jokia chemija jos nepergudraus. Antai natūrali vaško žvakė su lininiu dagčiu gali išsklaidyti negatyvią energiją. Pavyzdžiui, po kokio nors sambūrio namuose, jei jaučiate slogią atmosferą, užtenka uždegti tokią žvakę ir ji išsisklaidys. Neatsitiktinai cerkvėse visuomet yra deginamos ne parafino, o vaškinės žvakės. Natūralios žvakės liepsna gali pagerinti regėjimą. Uždekite žvakę ir pasistatę ją akių lygyje, komfortišku atstumu nuo veido, žiūrėkite į liepsnos sluoksnius. Kuo daugiau jų pamatysite, tuo geriau bus jūsų regėjimui. Tokiu būdu yra treniruojamas akies raumuo.

Bičių pikio spiritinis tirpalas padeda gyti žaizdoms, yra puiki priemonė nuo grybelio. Jei ėda rėmuo, raugėjama, yra sutrikusi organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyra, reikia gerinti medžiagų apykaitą, tada gali padėti pikio etilo antpilas „Pikerinė“.
Bičių kūnelių antpilas atkuria ląsteles, sergsti nuo odos vėžio, gera priemonė nuo prostatito, valo inkstus ir šlapimo takus. Balzamas iš bičių produktų ir žolelių stiprina širdį, kraujagysles“, – kalbėjo apie bičių produktų gydomąsias savybes patyręs bitininkas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video