2024/04/19

 

Turime „prezidentą“ – garsų ir be reklamos

Įdomu, kokių rinkėjų palaikymo tikisi sulaukti pretendentas į kandidatus šalies prezidento rinkimuose Dangirdas Mikšys. Jis ir be viešumo, matyt, jaučiasi žinomas Lietuvos žmonėms.
Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Pirmą kartą Kupiškio istorijoje mūsų rajonas turi pretendentą kandidatuoti į prezidentus. Dėl šio posto kovoti pasiryžęs buvęs Tarybos narys, kupiškėnas Dangirdas Mikšys. Iki šiol aukščiausią šalies valdžios laiptą pavyko pasiekti tik dabartiniams rajono Tarybos nariams Albinui Vaižmužiui ir Leonui Apšegai, kurie buvo išrinkti į Lietuvos Seimą.

Žinia džiugi, bėda tik, kad Lietuvai visai nežinomas pretendentas į prezidentus iš Kupiškio net ir nesiruošia savęs labiau viešinti.

Vengė komentuoti

Praėjusį ketvirtadienį baigėsi politinės kampanijos dalyvių registravimas prezidento rinkimams ir prasidėjo oficialus pretendentų būti kandidatais registravimo procesas. Kampanijos dalyviais jau yra registruota 19 pretendentų.
Iki kovo 27 dienos visi jie Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) privalės pateikti 20 tūkst. piliečių, remiančių pretendento norą tapti kandidatu, parašų. Registruodamiesi pretendentais į kandidatus politikai jau turi būti sumokėję 11,5 tūkst. litų siekiantį rinkimų užstatą.

Kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis VRK pretendentų sąraše – ir 54 metų kupiškėnas Dangirdas Mikšys. Jo iždininke paskirta politiko dukra Virginija Mikšytė.
„Kupiškėnų mintys“ susisiekė su savo krašto pretendentu. Šis, skirtingai nei anksčiau, pažadėjo būtinai pasidalyti savo planais ir viltimis dalyvaujant rinkimuose.

„Niekur nebesislėpsiu, tikrai susitiksime ir pasikalbėsime, jei nekils kliūčių – ne šiandien, tai rytoj tikrai. Dabar tokios dienos – įtemptos. Malonu, kad domitės. Dabar tokie dideli momentai, nauji iššūkiai mano gyvenime. Susitiksime – kupiškėnai – geri žmonas, jų tiesūs kelaliai“, – ketvirtadienį energingai kalbėjo D. Mikšys.

Tačiau nei ketvirtadienį, nei penktadienį pašnekovas pasikalbėti su žiniasklaida laiko nerado ir į elektroniniu paštu siųstus klausimus atsakyti neskubėjo. „Kupiškėnų mintys“ norėjo paklausti pretendento, kodėl jis ryžosi eiti į prezidento rinkimus, kokia jo rinkimų programa, ar jaučiasi lygiavertis kitiems rinkimų konkurentams, kokių rezultatų ir kokio rinkėjų palaikymo tikisi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video