2024/04/25

 

Naujasis Panevėžio apskrities policijos vadovas su korupcija nesitaikstys

Naująjį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką Egidijų Lapinską (pirmas iš kairės) pristatė Kupiškio r. policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas.
Autoriaus nuotrauka

Policija yra pirmoji ir kol kas vienintelė vidaus reikalų sistemos įstaiga, kuri savarankiškai įvertino rotacijos tvarką ir realiai ją įgyvendina. Praėjusį ketvirtadienį Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnams buvo pristatytas naujasis Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas.

Su korupcija nesitaikstys

Dvi kadencijas užėmęs policijos vadovo postą negalės ilgiau čia likti, vyks privaloma rotacija į kitas pareigas. Pagal vidaus reikalų ministro patvirtintą rotacijos aprašą, vadovui nesutikus dalyvauti rotacijoje, jis yra perkeliamas į lygiavertes, ar tokių nesant, į žemesnes pareigas, arba atleidžiamas iš tarnybos vidaus reikalų sistemoje.
Vadovų rotacija taikoma todėl, kad pareigūnas per daug nesusigyventų su aplinka, kur dirba, kad būtų išvengta korupcinių dalykų. Rotacija bus taikoma apie 50 šalies policijos komisariato vadovų.

Ne išimtis ir Panevėžio apskritis. Nuo vasario 3 d. buvusį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininką Rimantą Bobiną pakeitė penkerius metus Šiaulių policijos komisariatui vadovavęs Egidijus Lapinskas.
Vidaus reikalų sistemoje E. Lapinskas dirba 25-erius metus. Daug metų dirbo Kėdainių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriuje, 2003-iaisiais paskirtas Kėdainių rajono policijos komisariato viršininku, o nuo 2008-ųjų vadovavo Šiaulių VPK.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video