2024/05/06

 

Miestelėnai vangiai domėjosi bendruomenės kūrimu

Andrius Kleniauskas (kairėje), asociacijos „Mūsų Kupiškis“ pirmininkas, papasakojo apie miesto bendruomenės kūrimo idėją ir organizacinius reikalus.
Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį, vasario 14 d., kupiškėnai buvo kviečiami į miesto bendruomenės „Mūsų Kupiškis“ pirmąjį susirinkimą Kupiškio kultūros centro vitražų salėje. Tačiau miestelėnai nelabai susidomėjo šiuo renginiu ir jo svečių – Liudviko Ragausko, Vilniaus miesto Žvėryno bendruomenės pirmininko, finansininko, VšĮ „Konstitucinių teisių gynimo agentūra“ direktoriaus, ir Arimanto Račkausko, Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininko, būsimais pranešimais, kaimynų biržiečių, taip pat įkūrusių miesto bendruomenę, patirtimi.

Pasiryžę kurti darbo vietas

Negausiai susirinkusiems kupiškėnams naujai įkurtos asociacijos „Mūsų Kupiškis“ pirmininkas Andrius Kleniauskas papasakojo, kad jis, Kupiškio bažnyčios vargonininkas Marijanas Remeikis bei politikas ir verslininkas Danas Baronas nutarė, jog Kupiškyje reikėtų miestelėnus suburti į bendruomenę, kuri galėtų vystyti ne tik kultūrinę, visuomeninę, bet ir ūkinę veiklą. „Reikia traukti žmones iš liūno. Gal mums pavyks gauti finansavimą iš naujojo Europos Sąjungos programavimo 2014–2020 metų etapo. Rašysime projektus, bandysime per juos įdarbinti bent 20–30 žmonių. Artimiausiu metu ketiname kreiptis į rajono Tarybą, kad asociacijai būtų skirtos patalpos, kurios anksčiau priklausė kareivinėms, ir jose buvo įsikūrusi parduotuvė „Kraštupėnai“, – dalijosi savo planais bendruomenės pirmininkas.

Jis kvietė visus miestelėnus burtis į bendruomenę. Visi gali susipažinti su asociacijos „Mūsų Kupiškis“ įstatais, stojimo tvarka, koks nario mokestis. Taip pat gali kartu su bendruomene kurtis ir mažesni dariniai – gatvių, kaimynų komitetai ir pan. „Reikia jūsų idėjų, siūlymų. Norintys tapti bendruomenės nariais turi užpildyti stojimo anketą ir prašymą priimti į bendruomenę. Metinis nario mokestis – 12 Lt dirbančiajam, 8 Lt studentui, 6 Lt pensininkui. Bedarbiams nario mokesčio mokėti nereikia. Bendruomenei kiekvienas, be šių sumų, gali aukoti, kiek tik nori“, – sakė A. Kleniauskas.

Palaikė ir skatino

Naujos bendruomenės įkūrimą sveikino ūkininkas, rajono darbdavių klubo prezidentas Zigmas Aleksandravičius: „Kodėl tik dabar nutarta burtis mieste į bendruomenę? Praradome daug laiko. Kam tai buvo naudinga? Dabar įtariai, kaip tikri lietuviai, žvelgiame į šį naują darinį – kodėl jie kuria, kokios naudos turės, kiek pasivogs? Nepavydžiu šiems jauniems žmonėms, kas jų laukia. Betgi svarbu, kad dar atsirado žmonių, kuriems kažkas rūpi. Sėkmės jiems! Gaila, kad jų nedaug.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video