2024/04/26

 

Savivaldybės biudžetui bado dieta tęsiasi

Šių metų Savivaldybės biudžetas bus beveik toks pat liesas kaip ir pernai.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Per ekonominę krizę, maždaug prieš penkerius metus, šalies savivaldybėms paskirta finansinė dieta nesikeičia. Ne išimtis ir kupiškėnai. Šiemet Kupiškio rajonas taip pat gyvens deficitinio biudžeto sąlygomis. Vasario 10 d. Savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistai buvo supažindinti su 2014 metų rajono biudžeto projektu, kurį rajono Taryba turėtų svarstyti po savaitės, ir kitomis aktualijomis.

Reikės ir pasiskolinti

Rajono meras Jonas Jarutis informavo, kad 2014-ųjų rajono biudžeto rengimo darbai, kuriems atlikti buvo suburta darbo grupė, į kurią įėjo visų rajono Tarybos komitetų pirmininkai, visų frakcijų atstovai, Savivaldybės specialistai, baigė pagrindinius darbus. „Šių metų biudžetas labai panašus į praėjusiųjų. Šiemet irgi nepavyks biudžeto subalansuoti, tačiau svarbiausioms rajono reikmėms (įstaigoms išlaikyti, naujiems ir nebaigtiems projektams vykdyti) lėšų pakaks“, – tikino meras.

Finansų ir biudžeto skyriaus vyr. specialistė, laikinai einanti šio skyriaus vedėjos pareigas, Gražvida Kukenienė papasakojo apie naujojo biudžeto sandarą, pajamų šaltinius ir planuojamas išlaidas. Pasak jos, 2014 m. yra numatytas 55,7 mln. litų bendras rajono biudžetas. (Pernai jis siekė 56,4 mln. litų.) Išlaidoms planuojama 49,1 mln. litų, arba 88,3 proc. visų numatyto biudžeto pinigų. Iš jų turtui įsigyti – 6,5 mln. litų, arba 11,7 proc. Pajamos turi siekti per 51 mln. litų. Rajono biudžeto reikmės 3,7 mln. litų viršys pajamas. Todėl be skolinimosi išsiversti neišeis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video