2024/05/12

 

Kai į darželį eiti per anksti

Dažnai sergantiems, jautresniems mažyliams geriau ilgiau augti namų aplinkoje.
Valio Staburo nuotrauka

Ne visos vaikus auginančios mamos gali pasinaudoti dvejus ar trejus metus trunkančiomis vaiko priežiūros atostogomis. Priežasčių gali būti įvairiausių. Vienos moterys nenori prarasti profesinės kvalifikacijos, kitoms kuo anksčiau sugrįžti į darbą būtina dėl prastesnės šeimos materialinės padėties, trečioms galbūt netikėtai pasitaiko geras darbo pasiūlymas.
Bet kuriuo atveju reikia, kad kas nors padėtų prižiūrėti mažylį. Darželis ne visada tinka dažnokai sirguliuojantiems vaikams. Kita išeitis – samdyti auklę.

Pasirinkimas yra

Rajone nėra nė vienos auklių agentūros. Kartais spaudoje ar internete tarp darbo paieškų skelbimų galima rasti vieną kitą pageidavimą dirbti aukle.
Inga, 1,5 metukų vaikutį auginanti mama, pasidalijo savo patirtimi ieškant auklės. „Po mėnesio norėčiau pradėti dirbti. Į darželį savo atžalėlės dar nenorėčiau leisti, nes jį pradėję lankyti vaikai dažniausiai pradeda labai sirgti. Į darželį, mano nuomone, vaikas turėtų eiti ne jaunesnis kaip trejų metų. Tad per skelbimą pradėjau ieškoti, kas galėtų prižiūrėti mano vaikutį. Iš draugių girdėjau, kad Kupiškyje už 1 val. auklei yra mokama apie 3,5 lito. Tiek mokėti man priimtina. Auklės reikės ne kasdien, nes dirbsiu slenkančiu grafiku. Auklės man kartais gali prireikti tik vieną kartą per savaitę.
Pasiskelbusi pirmą dieną sulaukiau net aštuonių moterų skambučių. Kelios paskambino ir kitomis dienomis.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video