2024/04/23

 

Aplinkosaugininkai tikrino žvejus

Reido dieną žvejai dideliu laimikiu nesigyrė.
Autorės nuotrauka

Praėjusį savaitgalį šalies aplinkosaugininkų surengtas masinis žvejų patikrinimas parodė, kad žūklės mėgėjai tampa drausmingesni. Kupiškio rajone visi sutikti žvejai turėjo ir leidimus žvejoti, ir smaigus išsigelbėti ledui įlūžus. Tik, deja, itin dideliu laimikiu tądien pasigirti negalėjo nė vienas.

Nenubaustas nė vienas

Savaitgalį visoje Lietuvoje buvo organizuojami aplinkosaugos inspektorių reidai. Jų metu tikrinta, ar žvejai mėgėjai atsakingai pasiruošę žūklei ir ar laikėsi visų taisyklių.
Kupiškio rajono ežerus ir upes lankė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Gaudentas Baikauskas, vyr. specialistas Gytautas Stukas, neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius Bronislovas Lapienis.

Šie vyrai tikrino žvejus ant Mituvos, Ešerinio, Notigalės ežerų, Nemunėlio, Lėvens upių bei Kupiškio marių. Iš viso apklausta apie 60 žvejų mėgėjų.

Protokolų dėl žūklės taisyklių pažeidimų tą dieną nesurašyta nė vieno. Beveik visi žvejai laikėsi taisyklių ir elgėsi tvarkingai savo žūklės vietoje.

„Galima manyti, kad žvejai sąmoningėja ir paiso taisyklių. Nors galbūt šiandien jau visi žinojo, kad bus patikrinimas ir pasirūpino leidimais“, – apie reido rezultatus sakė Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Gaudentas Baikauskas.
Vienas asmuo įspėtas dėl neturėtų smaigų. Pasirūpinti žūklės leidimu liepta ir šešiolikmečiui iš Kazliškėlio, žvejojusiam ant Nemunėlio upės. Paauglys į poledinę žūklę atėjo su jaunesniu broliu ir iš pradžių bandė meluoti, jog berniukai yra vienmečiai. Tačiau į dvynius jie nebuvo panašūs. Todėl vyresnėliui galiausiai teko prisipažinti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video