2024/04/19

 

Policija apžvelgė praėjusius metus

Į ataskaitinį Kupiškio rajono policijos komisariato susirinkimą atvyko svarbūs teisėsaugos atstovai. Pirmoje eilėje iš kairės Rimantas Bobinas, Algirdas Matonis. Ataskaitą pateikė Kupiškio r. PK viršininkas Gintautas Misiūnas.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono policijos pareigūnai aptarė praeitų metų darbo rezultatus. Jie didelių pokyčių Kupiškio rajonui neatnešė – viskas jau kelinti metai vyksta gana stabiliai. Tačiau šiais metais pagaliau nusimato didesnės lėšos policijai finansuoti – tikimasi, kad tai išjudins šios srities pastangas ir padės pritraukti naujų pareigūnų.

Dėkojo komandai

Kaip ir kasmet, Kupiškio rajono policijos komisariate praeitą penktadienį vyko 2013 metų veiklos ataskaitinis susirinkimas. Be Kupiškio pareigūnų, taip pat dalyvavo Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas bei jo pavaduotojai Eugenijus Ušinskas ir Mindaugas Ambraziūnas, prokuroras Arvydas Gramba.

Policijos veikla domėjosi ir rajono valdžia: meras Jonas Jarutis, seniūnai, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius bei Kupiškio rajono kaimo bendruomenių asociacijos vadovė Zita Kaušakienė.

„Kupiškio policijos 2013 metus vertinu gerai. Todėl noriu padėkoti kolektyvui už rezultatus. Jie pasiekti komandos dėka“, – sakė Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas.
Jis susirinkusiems tradiciškai pristatė praėjusių metų Kupiškio rajono kriminogeninės būklės apžvalgą.

Praėjusių metų statistika

2013 m. Kupiškio rajone buvo užregistruotas nedidelis, tik 3,8 proc. didesnis nusikalstamų veikų skaičius. Šiam augimui įtakos turėjo smurto artimoje aplinkoje įstatymas. Daugiau nei prieš 2 metus įsigaliojus naujai tvarkai dėl smurto artimoje aplinkoje pernai tokių atvejų buvo 136.
Tačiau palyginti su 2012 metais, nusikalstamumas rajone stabilizavosi. Užpernai tokių veikų augimas sudarė net 33,9 proc.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video