2024/04/18

 

Apie namų savininkų priedermes

Sąvartynas prie S. Dariaus ir S. Girėno 16A namo turi būti sutvarkytas.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Einant Kupiškio S. Dariaus ir S. Girėno gatve akį patraukia du 16-uoju numeriu pažymėti namai. Vienas iš jų tvarkingas, tvora aptvertas, o kitas – skurdi grytelė, be aiškių sodybos ribų ir su sąvartynu už namo.

Dėl namo numerių ir dėl to šiukšlyno skambučių iš šios gatvės gyventojų yra sulaukusi ir redakcija. Kai kurie skambinusieji nerimavo ir, anot jų, dėl papuvusio medžio prie tos trobelės. Jie klausė, kas turi pasirūpinti, kad tokios netvarkos nebūtų.

Apie apleistą namuką S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje žino ir Antanas Odinas, Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas, atsakingas už miesto reikalus. „Deja, Kupiškyje tai ne vienintelė apleista namų valda. Vieni jų šeimininkai paklauso įspėjimo, kad reikia susitvarkyti, kiti į tai numoja ranka, trečių niekaip nepavyksta prisišaukti, nes gyvena kituose miestuose. Su vienišu ir taurelės nevengiančiu vyriškiu, gyvenančiu S. Dariaus ir S. Girėno gatvės minėtame name, esu kalbėjęs ne kartą. Kai kada po tų pokalbių jis namuko aplinką apkuopdavo. Tačiau dažniausiai nesisekdavo to vyro rasti namuose ir jam surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą. Sausio 9 d. pagaliau man pavyko pas jį prisibelsti. Vyriškis teisinosi, kad į sandėliuką, prišlietą prie vienos namuko sienos, šiukšlių pripila kiti naktimis, kai niekas nemato. Kažkas ir duris tos pašiūrėlės nuplėšė. Jam duotas kelių dienų terminas apsitvarkyti. Manau, kad tikrai daugiausiai kiti ten tų skardinių primėto.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video