2024/04/18

 

Rajono keliai virsta dirvonais

Kelias į Paberžius primena išartą dirvą.
 Autorės nuotrauka

Kupiškio krašto himno žodžiai „kupiškėnai geri žmonės, jų tiesūs keleliai“, rodos, tolsta nuo realybės. Gal mūsų žmonės dar geri, bet keleliai toli gražu nebetiesūs. Štai pasukęs link Paberžių kaimo, gali pagalvoti patekęs į suartus laukus. Čia važinėjanti sunkiasvorė technika itin išbjaurojo žvyrkelį.

Tvarkė nebe pagal planą

Jau nebe pirmą kartą kupiškėnai skundžiasi prastais rajono keliais. Ypač daug problemų pridaro miško, ūkio technika. Žiemai vėluojant, sunkiasvorės transporto priemonės drąsiai mauroja patežusiu keliu tiek laukuose, tiek miškuose.
Apie šias bėdas daug kalbėta – sugadintais keliais skundėsi vairuotojai, tvarkos nesilaikantys kelių bjaurotojai ne kartą auklėti miškininkų, aplinkosaugininkų ir valdžios atstovų.

Bet, kaip sako Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas, verslas nelaukia ir bendra kelių tvarka jam ne visada – svarbi.
Jau šeštą kartą šiemet lygintas greideriu kelias į Paberžius. Juo važinėjantys kito rajono įmonės miško darbuotojai nuolat ardo dangą.
Be to, pasak seniūno, tvarkant ją sparčiai mažėja žvyro. Todėl dabar danga tikrai prastos būklės.

„Darome, ką galime. Turime ir mišką kertančios įmonės raštą, kad po savo darbų kelią sutvarkys. Kiek žinome, dabar jie medienos neveža – sukrauna iš miško išvilktus rąstus pakelėse. Bet manau, retkarčiais ir šlapiu keliu vieną kitą krovinį išveža. Aišku, yra tvarka, galima sustatyti ženklus, bausti, bet ką jiems pasakysi – privatininkas moka kelio mokestį ir nenori, kad kas jam trukdytų siekti pelno“, – sakė J. V. Semėnas.

Greideriu lygino iki sausio

Todėl seniūnai ir toliau vargsta taisydami žvyrkelius. Paskutinį kartą pernai, pasak pašnekovo, jo seniūnijoje greideris važiavo netgi gruodžio 31-ąją. To, seniūno žodžiais, dar nebuvo. Tačiau kalta šilta žiema ir ji labai gadina rajono kelius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video