2024/04/25

 

Bendruomenę – ir miesto gyventojams

Bendruomenės „Mūsų Kupiškis“ steigėjai (iš kairės) Danas Baronas, Marijanas Remeikis, Andrius Kleniauskas susirinkimo metu pasirašė įstatus.
Autorės nuotrauka

Jau seniai Kupiškyje kalbama apie miesto bendruomenės įkūrimą. Tačiau rimta iniciatyva šiai idėjai atsirado ne per seniausiai. Darbo ėmėsi trys kupiškėnai, žinomi visuomenininkai Andrius Kleniauskas, Marijanas Remeikis ir Danas Baronas. Bendruomenės „Mūsų Kupiškis“ steigėjai tvirtina, kad jie planuoja prikelti Kupiškį iš letargo miego ir leisti žmonėms patiems spręsti savo aplinkos problemas.
Naujai organizacijai vadovaus A. Kleniauskas. Jį ir kalbinome apie miesto bendruomenės kūrimą ir tikslus.

Kodėl kilo idėja suburti miesto bendruomenę?

Šiuo metu tokia situacija, kad net mažiausiuose kaimuose yra susibūrusios bendruomenės. Tuo tarpu rajono centro žmonės vis dar nesugeba įkurti tokio darinio. Susidaro įspūdis, kad mūsų mieste nėra problemų, arba kupiškėnai visiškai nebeaktyvūs. Buvo bandymas susiburti pilietinių diskusijų forma. Bet čia iškeltos problemos ir liko kalbomis – konkrečių veiksmų nebuvo.
Todėl matydami, kaip dirba kaimų ir miestelių bendruomenės, o kituose rajonuose ir miestų, nusprendėme patys imtis tokios iniciatyvos.

Esame trys steigėjai: Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios vargonininkas M. Remeikis, UAB „Muštuvis“ komercijos direktorius D. Baronas ir Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotojas A. Kleniauskas. Kartu po truputį ir kristalizuojame savo idėją.

Dabar vyksta parengiamieji darbai: sukurti įstatai, kiti dokumentai, visa tai bus patvirtinta notariškai ir įregistruota Registrų centre. Tikimės, kad po savaitės pradėsime savo veiklą.

Kas bus Jūsų nariai?

Bendruomenė vadinsis „Mūsų Kupiškis“. Tikimės, kad be mūsų, į ją įsijungs ir daugiau kupiškėnų.
Laukiame iniciatyvių, veiklių žmonių. Neplanuojame bendruomenės išplėsti į tūkstantinę minią. Visų pirma, sunku dirbti su tokia mase žmonių ir, be to, mums svarbiausia aktyvūs ir produktyvūs asmenys, galintys, nebijantys siūlyti ir dirbti. Narių dėl skaičiaus mes nenorime.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video