2024/04/26

 

Padėkos vakarą lydėjo magiški trejetukai

Projekto metu Adomynės ansamblio „Jara“ dainininkai pasipuošė tautiniais kostiumais.
Autorės nuotrauka

Praėjusį savaitgalį Adomynės bendruomenė sukvietė savo miestelio gyventojus į tradicinį Padėkos vakarą. Šventės šeimininkai juokavo, kad šių metų renginį lydėjo magiškieji trejetai. Bendruomenė pristatė tris baigtus projektus, kuriuos vykdyti padėjo trys rėmėjai, trys partneriai ir padėjėjai. Todėl artėjant Trijų karalių dienai adomyniečiai turėjo daug progų švęsti.

Padėkos vakaras

Adomynė – nedidelis miestelis ir gyventojų čia nėra daug. Tačiau jų iniciatyva ir aktyvumas lenkia daugelį Kupiškio rajono kaimelių. Per metus šio krašto žmonės suruošia ne vieną šventę, renginį, sporto varžybas, švaros talkas miestelyje.
Jau tradicija tapo ir adomyniečių Padėkos vakaras sausio pirmosiomis dienoms. Šiais metais tokia šventė surengta praėjusį šeštadienį Adomynės dvare.

Čia, nedidukėje, istorija kvepiančioje salėje, susirinko visa kaimo bendruomenė, Šimonių seniūnijos seniūnas Žydrūnas Vanagas, kunigas Saulius Kumelis bei rajono valdžios atstovai.

„Džiugu matyti tiek žmonių mūsų šventėje. O parodyti mes tikrai turime ką – Adomynė gyva ir kruta. Nors ir labai keista, praėjusiais metais mus lydėjo daug trejetukų. Kaip tik šiandien norime pristatyti tris savo baigiamus projektus“, – į susirinkusiuosius kreipėsi Adomynės kaimo bendruomenės pirmininkė Virginija Pakalniškienė.

Pirmasis projektas, kurį šventėje pristatyti padėjo Adomynės ansamblis „Jara“, buvo „Tradicijų puoselėjimas – bendruomeniškumo pagrindas“. Būtent kaimo dainininkai demonstravo projekto metu pasiūtus tautinius kostiumus.
Be šių, taip pat sukurtas logotipas, pasiūta Adomynės bendruomenės vėliava.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video