2024/03/28

 

Švenčiančiam jaunimui – užsidaro durys

Jaunimo linksmybėms vietą surasti nėra lengva.
Simono Dariaus nuotrauka

„Laisvų plotų“ norintis jaunimas priverstas ieškoti atokiausių kampelių savo audringoms šventėms. Mat nuostolius po tokių linksmybių skaičiuojantys verslininkai jau atsisako jiems nuomoti savo patalpas. Ne per seniausiai liūdną pamoką su nepilnamečiais patyrė ir Šimonių bendruomenė.

Gimnazistai ir šampanas

Atnaujintas patalpas turinčios rajono bendruomenės dažnai jas išnuomoja savo gyventojų šventėms. Natūralu, kad prieš šventes toks poreikis išauga.
Tačiau kaimo sales atranda ir pastaruoju metu vietos savo šėltynėms neberandantis jaunimas. Prieš pat Kalėdas tokių svečių savo bendruomenės namuose sulaukė ir šimoniečiai. Šio miestelio bendruomenės vadovė Zita Naciuvienė sutiko išnuomoti patalpas Kupiškio gimnazistams. Juos nuomotojams pažadėjo prižiūrėti vienas suaugęs asmuo. Mat linksmintis susirinko apie 15 nepilnamečių.

„Paskutinį kartą į salę įleidau paauglius. Maniau, kad mokinius prižiūrės vieno jų motina. O baigėsi viskas su policija“, – sakė Z. Naciuvienė.
Atšvęsti žiemos švenčių kupiškėnai į Šimonis atvažiavo nešini alkoholiu. Konfliktų, pasak pašnekovės, nebuvo, bet miestelio gyventojams nepatiko toks miestiečių desantas ir apie paauglių linksmybes su taure šampano pranešė policijai.

„Negražiai ir mūsiškiai pasielgė skųsdami, juk nebuvo jokių muštynių. Gal jiems nepatiko, kad svetimi mūsų miestelyje švenčia. Betgi ir šimoniečiams rengiame šventes, diskotekas“, – kalbėjo Z. Naciuvienė. – Aišku, negerai, kad ir gimnazistai turėjo alkoholio. Bet tikėjausi, kad juos prižiūri.“
Ateityje Šimonių bendruomenės vadovė tikino nebenuomosianti salės nepilnamečiams. Ir visus svečius žada priimti su nuomos sutartimi.

Jaunimui nenuomoja

Šimonių bendruomenės namai jaunimą anksčiau įsileisdavo be didelių pykčių. Pasak Z. Naciuvienės, šiose patalpose buvo švęstas aštuonioliktasis gimtadienis ir jokių incidentų nebuvo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video