2024/04/19

 

Trečdalis kelio iki kalėdinės svajonės išsipildymo

Labdaros aukcioną pradėjo Kupiškio darbdavių klubo prezidentas Zigmantas Aleksandravičius (kairėje).
Autorės nuotrauka

Artėjančios šventės – puiki proga daryti gerus darbus. Ne vieneri metai aplinkiniuose rajonuose kalėdinių mero priėmimų metu ar vietoje jų organizuojamos įvairios gerumo akcijos, labdaros aukcionai arba tiesiog renkama parama.

Pirmą kartą ir Kupiškio rajono mero Padėkos vakaro metu buvo organizuotas labdaros aukcionas, o surinkti pinigai bus skirti skaitmeninei akies dugno kamerai įsigyti.

Katė maiše – nepigi

Po „Sidabrinio dobilo“ nominacijų įteikimo prasidėjo labdaros aukcionas. Čia pasiūliusieji aukščiausią kainą galėjo įsigyti mūsų rajono tautodailininkų bei Kupiškio meno mokyklos dailės skyriaus auklėtinių darbų. Kelis darbus į labdaros aukcioną atvežė ir kupiškėnams gerai žinomas menininkas, dabar gyvenantis Kernavėje, Henrikas Orakauskas.
Iš viso buvo pasiūlyti 27 darbai. Kad susirinkę rajono verslininkai, ūkininkai supranta, kas yra labdara, liudija ir tai, jog dar du netikėtai pristatytus aukciono daiktus, iš kurių vienas buvo – katė maiše, nupirko už daugiau nei pusę tūkstančio litų.

Labdaros aukcioną pradėjo Kupiškio darbdavių klubo prezidentas Zigmantas Aleksandravičius, į sceną atitempęs paslaptingai apvyniotą karutį, kuriame, kaip jis sakė, yra daiktas, turintis stiklo, medžio, drobės. Pradinė kaina – 399 Lt. Paslaptingąjį pirkinį siūlęs Z. Aleksandravičius pirmiausiai kreipėsi į salėje susirinkusius ūkininkus, draugiškai juos pavadindamas pieno, grūdų šeichais. Paskui atėjo eilė ir verslininkams. Pirkinio kaina pamažu vis kilo ir už 700 Lt jį nupirko verslininkas Audrius Stanis. Tuomet ir paaiškėjo, kas ta katė maiše. Tai paprasčiausias trijų litrų sulčių stiklainis, pintinėje gražiai įpakuotas drobiniame maišelyje.

Pirkiniai turėjo savo kainą

Po tokios smagios ir sėkmingos pradžios prasidėjo pateiktų darbų aukcionas. Du menininkai – Henrikas Orakauskas ir Romualdas Aleliūnas buvo apdovanoti mero Jono Jaručio padėkos raštais, nes savo darbus aukcionui Henrikas Orakauskas atvežė už simbolinę kainą, o Romualdas Aleliūnas dovanojo. Kitų darbų autoriai savo darbus įvertino, kad būtų padengtos jų gamybos išlaidos.

Ne visi darbai buvo parduoti – septyni nesulaukė pirkėjų. Paskutinis darbas – pristatytas kaip siurprizas – buvo Agnės Pėčaitės-Stankevičienės mero Jono Jaručio, minančio dviratį, karikatūra. „Šį darbą turėtų pats meras arba seniūnai nupirkti“, – juokavo susirinkusieji.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video