2024/03/29

 

Miškininkai dovanos eglišakes Kalėdoms

Valio Staburo nuotrauka

Artėjant Kalėdoms miškininkai ragina gyventojus tausoti mišką ir žiemos šventes pasipuošti eglišakėmis. Todėl Generalinė miškų urėdija visoje Lietuvoje gruodžio 19 d. 13 val. organizuos tradicinę akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Eglišakėmis savo mieste galės apsirūpinti ir kupiškėnai.

Miškininkų akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ Kupiškyje vyks tuo pat metu, kaip ir kituose rajonuose. Eglišakės bus dalinamos „Kupiškėnų turgaus“ mašinų stovėjimo aikštelėje, B. Žekonio g. 1.

Pernai šios akcijos metu mūsų mieste buvo išdalinta 260 eglės šakų.

„Ir šiais metais kviečiame visus kupiškėnus būti dar labiau sąmoningesnius, dar labiau saugančius mūsų miškus ir savo būstus bei darbovietes pasipuošti šakomis, o ne eglutėmis, kurios kartais dar ir nepasibaigus šventėms išmestamos“, – sakė VĮ Kupiškio miškų urėdijos miškotvarkos inžinierius Virginijus Stapulionis.

Kiekvienas akcijos dalyvis gaus ir po kišeninį kalendoriuką.
Šiais metais šalies miškininkai žada išdalinti per 100 tūkst. eglišakių visų urėdijų numatytose akcijos vietose (išsamesnė informacija apie akciją www.gmu.lt). Akcija vyks vadovaujantis Generalinės miškų urėdijos ir miškų urėdų tarybos priimtomis nuostatomis, atsižvelgiant į gyventojų išreikštus pageidavimus.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ organizuojama nuo 2009 metų.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video