2024/04/24

 

Kai darbams įkvepia vaiko šypsena

Viktorija Gabriūnienė tvirtino, kad savo darbo Vaikų dienos centre nekeistų į jokį kitą.
Autorės nuotrauka

„Džiaugiuosi įsiliejusi į puikų kolektyvą, džiaugiuosi, kad galiu dirbti pagal specialybę, gyventi gimtajame krašte, kad darbas man labai patinka, o visus pasitaikančius sunkumus atperka nuoširdi vaiko šypsena“, – kalbėjo Viktorija Gabriūnienė (Pučėtaitė), Kupiškio VšĮ Vaikų dienos centro direktorė.

Didelių pokyčių neišgyveno

Vadovauti VšĮ Kupiškio vaikų dienos centrui Viktorija pradėjo tik šių metų birželį, bet šiame darbe ne naujokė. Ji trejus metus kaip šios įstaigos socialinė pedagogė dirbo įgyvendinant projektą „Palankios šeimai darbovietės kūrimas ir kokybiško užimtumo skatinimas šalyje per socialinę partnerystę“. Šis projektas buvo labai reikalingas dirbantiems tėvams, kurie neturi, kas pasirūpintų po pietų iš mokyklos grįžtančiais jų vaikais, jų pamokų ruoša ir pan. (Šiuo metu tam projektui lėšų nebeskiriama.) Be to, visos trys studentiškos praktikos taip pat prabėgo šioje įstaigoje.

„Pradėjus vadovauti Vaikų dienos centrui mano darbo specifika iš esmės nepasikeitė. Tik prisidėjo daugiau dokumentų tvarkymo. Pavyzdys man – buvusi direktorė Ingrida Tubelienė, vaikams atsidavusi moteris. Jei kas neaišku, padeda ir kitos kolegės“, – teigė Viktorija. Ji pridūrė, kad šiuo metu reikia prisiminti ir vadybos pagrindus, taip pat įgytus studijuojant tuometiniame Vilniaus pedagoginiame universitete. Čia socialinės pedagogikos specialybės studentams buvo dėstoma daug įvairiausių disciplinų. Ne tik pedagogika, sociologija, bet ir vadyba, teisė, net dizainas ir vaidyba. Pastaruoju metu Viktorija savo žinias gilina ir įvairiuose mokymuose, seminaruose.

Pasirinkimas

Paklausta, kodėl pasirinko socialinės pedagogikos studijas, Viktorija prisipažino, kad apie kitokią profesiją net nesvajojusi. O viskas prasidėjo dar tuomet, kai tebesimokė tuometinėje Kupiškio Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje. „Visą laiką norėjau padėti vaikams. Būdama moksleivė dalyvavau organizacijos „Gelbėkit vaikus“ veikloje. Talkinome šios organizacijos nariams renginių metu. Tais metais kūrėsi ir pirmasis Vaikų dienos centras Kupiškyje. Įspūdį paliko ir labai buvo įdomu dalyvauti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ mūsų mokykloje surengtoje konferencijoje, pamatyti tuomet aktyviai besireiškiantį politiniame ir visuomeniniame gyvenime buvusį šios organizacijos vadovą Aloyzą Sakalą“, – apie profesijos pasirinkimą kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video