2024/04/25

 

Pasivanoti prieš šventes – liks tik svajonė

Kupiškio pirtyje šį savaitgalį paskutinį kartą šiais metais galės nusiprausti socialiai remtini asmenys.
Autorės nuotrauka

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje buvo nuspręsta G. Pažemio individualiai įmonei 50 proc. sumažinti 2013 m. nekilnojamojo turto mokestį. Tokį sprendimą šios įmonės atžvilgiu rajono politikai buvo priėmę ir pernai. Betgi panašu, kad šis žingsnis nebeišgelbės pirties paslaugas teikiančios įmonės. Mat nuo gruodžio 12-osios Savivaldybė nebekompensuos maudymosi išlaidų socialiai remtiniems gyventojams.

Nutraukė sutartį

Individualios G. Pažemio įmonės atstovė Valerija Pažemienė sakė, kad iki šiol socialiai remtini asmenys Savivaldybėje gaudavo per mėnesį po du 6 Lt vertės talonus maudynėms pirtyje. Rajono valdžia šiems asmenims kompensuodavo 10 Lt pirties išlaidų. Kitiems, kurie nesinaudoja lengvatomis, pirtis kainuodavo 12 Lt. „Lapkričio pradžioje netikėtai man Savivaldybės atstovai pareiškė, kad nutraukia su mūsų įmone sutartį ir nebeteiks kompensacijų, nebedalins pirties talonų socialiai remtiniems asmenims. Kai priminiau, kad apie sutarties sąlygų pasikeitimą reikia pranešti bent jau prieš mėnesį, Savivaldybė sutiko tą sutartį nutraukti gruodžio 12 d. Prašiau, kad ją pratęstų nors iki Kalėdų. Juk žmonėms prieš šventes reikia išsimaudyti, bet nieko nepešiau. Taigi gruodį žmonės maudynėms pirtyje galės panaudoti tik vieną taloną. Ateinantį šeštadienį dirbsime paskutinį kartą. Manau, kad tie, kas mokėjo už pirtį po 6 Lt, tikrai nemokės už paslaugą 12 Lt. Tiesą sakant, aš labai pavargau nuo tos pirties. Čia triūsiame abu su vyru, kitų žmonių nesamdome. Sukamės kiek įmanydami, kad išsilaikytume, kad žmonėms reikalingą paslaugą suteiktume. Juk kainuoja ir kuras, ir įrenginiai, ir patalpų remontas. Žinoma, norisi ir nors minimaliai užsidirbti. Būtume nesveiko proto, jei to nesiektume“, – kalbėjo pašnekovė.

Skaičių kalba

V. Pažemienė teigė, kad iš pradžių Savivaldybė maudynėms pirtyje kompensuoti skirdavo 300–500 Lt, o pastaruoju metu ši suma buvo išaugusi iki 1 000–1 100 Lt.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video