2024/04/24

 

Sąvartynų pamiršti nenori

Rajono gyventojai dar nesidrovi pilti atliekas į uždarytus sąvartynus.
Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šiais metais pradėti tvarkyti buvę sąvartynai vis dar traukia gyventojus pilti čia savo šiukšles. Neseniai aplinkosaugininkus pasiekė informacija, kad atliekos vėl išverstos buvusio Didžprūdėlių kaimo sąvartyno vietoje.

Kupiškio rajono teritorijoje buvo 21 sąvartynas. Pagal projektą „Panevėžio regiono senų sąvartynų ir šiukšlynų uždarymas“ sutvarkyta 15 sąvartynų ir atlikti darbai, kuriuos lapkritį priėmė užbaigtų darbų priėmimo komisija.

Vienas iš sutvarkytų ir Didžprūdėlių kaimo sąvartynas. Pagal projektą šiame sąvartyne ir už jo ribų buvusios atliekos išvežtos į Antašavos sąvartyną. Sutvarkytoje teritorijoje pastatytas informacinis ženklas, kad ši vieta sutvarkyta ES lėšomis, ir informuojama, kad čia atliekas pilti draudžiama.

Tačiau lapkričio 22 dieną į Kupiškio rajono agentūrą paskambino pilietis ir pranešė, kad prie buvusio Didžprūdėlių kaimo sąvartyno jau vėl pradėtos pilti atliekos.
Pagal pranešimą nuvykę į Didžprūdėlių kaimą pareigūnai prie buvusio sąvartyno teritorijos rado apie pusę tonos išpiltų statybinių medžiagų.

Pasak Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio r. agentūros vedėjos Vitos Stančikienės, tai gana trumpas laiko tarpas, kai tik sutvarkyti sąvartynai vėl teršiami.

Aplinkosaugininkai ieško pažeidėjo, išpylusio atliekas. Pagal LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintus žalos atlyginimo tarifus, išmetus į aplinką 1 toną nepavojingų atliekų, padaroma 15 tūkstančių litų žala aplinkai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video