2024/04/19

 

Gerų darbų neužklojo užmaršties dulkės

Į Kupiškio etnografijos muziejaus 70 metų jubiliejaus minėjimą atvyko daug garbių svečių iš visos Lietuvos.
Aušros Jonušytės nuotrauka

Penktadienio popietę į muziejų su gėlėmis ir dovanomis sugužėjo ne tik kupiškėnai, išeiviai iš Kupiškio, bet ir svečiai iš įvairių Lietuvos kampelių. Tam buvo svari priežastis – Kupiškio etnografijos muziejui jau 70 metų.

Prisiminimų verpetuose

Kupiškyje įkurti muziejų – tokia ilgus metus brandinta šviesuolių svajonė – išsipildė 1943 metų vasario 2 d. Tada įkurtas muziejus. Daug kupiškėnų prisidėjo, kad būtų įgyvendinta ši idėja.

„Muziejaus įkūrimas betarpiškai susijęs su mano tetų – trijų seserų – Stefanijos, Mikalinos ir Elvyros Glemžaičių veikla. Seserys muziejui padovanojo pirmuosius 200 eksponatų“, – įteikdamas muziejaus direktorei Violetai Aleknienei šį faktą menančią nuotrauką, prisiminimais dalijosi Glemžų giminės atstovas profesorius Jonas Glemža.
„Muziejus mūsų šventovė. Jau 70 ar – tik 70 metų. Reikia įvertinti realiai, kokiu metu muziejus kūrėsi. Tai netrukdė žmonėms, kurie norėjo saugoti, kaupti vertybes. Viskas, kas sukaupta, liks ateinančioms kartoms. Džiugu, kad čia yra šio muziejaus įkūrėjų giminaičiai“, – sveikinimus tęsė rajono meras Jonas Jarutis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video