2024/05/08

 

Kur gyvena poniai ir kupranugaris

Pradėjus lyti poniai iš ganyklos traukė į fermą.
Autorės nuotrauka

Jei norime pamatyti savo akimis kai kuriuos egzotiškus gyvūnus, nebūtina keliauti į kitus kraštus. Galima užsukti į Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos fermą.

Fermos vedėja Stasė Juozevičienė papasakojo, kad šiuo metu čia laikomi du asiliukai, šeši poniai, keturios Kamerūno ožkos, kupranugaris, lama, du emu, strutis, pulkelis triušių, vištų, šuo ir katė.

Dauguma gyvūnų turi vardus. Tik įkėlus koją į fermą, lodama pasveikino kalaitė Čita ir apie kojas trynėsi katinėlis Rainis. Strutis Princas, paprašytas pašokti, šįkart nenorėjo šio prašymo vykdyti. Pasak fermos vedėjos, paukštis tikrai dažnai atsiliepia į tokį pageidavimą grakščiai strikinėdamas ir plasnodamas sparnais. Kupranugaris, kaip ir dera egzotiškam gyvūnui, pavadintas Faradėjumi, noriai pozavo fotografuojamas ganykloje. Šiltas ruduo, dar nenurudusi žolė leidžia kai kuriuos gyvūnus ir šiuo metu išginti į lauką. Ganykloje už fermos mus tądien pasitiko trys poniai Figa, Dobilas ir Dagas. Juos jau gerai pažįsta mažieji kupiškėnai. Poniai visuomet būna šioje mokykloje rengiamų mugių puošmena, tuo metu jais vaikai gali ir pajodinėti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video