2024/04/24

 

Į Ispaniją – darbo ir kultūrinės patirties

Žygimantas Baronas (kairėje) ir Deivydas Ramanauskas pasidalijo savo įspūdžiais iš darbo praktikos Ispanijoje.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Darbo praktika Ispanijos mieste Malagoje trims Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniams kartu su bendraamžiais iš Rokiškio ir Biržų tokių pat mokyklų buvo tikrai neeilinis gyvenimo įvykis. Galimybė stažuotis Ispanijoje atsirado įgyvendinant europinį projektą „Kūrybiškumas ir inovacija apdailininko (statybininko) mokymo programos mokiniams“.
Savo įspūdžiais iš darbo praktikos Ispanijoje pasidalijo Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniai skapiškėnai Žygimantas Baronas ir Deivydas Ramanauskas bei mokinius kelionėje lydėjusi šios mokyklos projektų vadovė Simona Stanelytė.


Apie atranką ir projektą

Pasak Simonos, į pirmąją stažuotę Ispanijoje (spalio 20 d.–lapkričio 16 d.) vyko po tris apdailininko (statybininko) specialybės moksleivius iš Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, iš Biržų technologijų ir verslo centro ir iš Rokiškio technologijų, verslo ir žemės ūkio mokyklos. „Rokiškėnai ir biržiečiai yra mūsų vykdomo projekto partneriai. Mūsų mokyklai atstovavo apdailininko (statybininko) specialybės III kurso moksleiviai Ž. Baronas, Titas Čereška ir D. Ramanauskas. Moksleiviai stažuotei buvo atrinkti atsižvelgus į jų mokymosi rezultatus, pedagogų ir auklėtojų pateiktas charakteristikas ir anglų kalbos žinias. Mano pareiga buvo palydėti stažuotės dalyvius į Malagą, padėti jiems įsikurti naujoje aplinkoje. Moksleiviai buvo apgyvendinti dviejuose butuose miesto centre. Į darbą vyko viešuoju transportu. Jie dirbo atnaujinamame sporto komplekse. Tik atvykus buvo surengti ispanų kalbos kursai, kuriuose supažindinta su statybininko profesijai reikalingais ispanų kalbos terminais, elementariais kalbos pradmenimis.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video