2024/04/25

 

Subačiaus ugniagesių komandos laukia permainos

Ugniagesiams gelbėtojams darbo permainos nesibaigia.
Ingridos Nagrockienės asociatyvi nuotrauka

Šiemet rajone nebeliko Antašavos ir Virbališkių ugniagesių komandų. Negana to, permainos laukia ir Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Subačiaus kuro bazės ugniagesių gelbėtojų komandos.

Kitąmet gali pakisti jos statusas. AB „Klaipėdos nafta“, kurios padalinys nuo praėjusių metų yra Subačiaus kuro bazė, bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas analizuoja situaciją ir svarsto šį klausimą. Vienaip ar kitaip ši reorganizacija bus aktuali visiems tenykštės kuro bazės darbuotojams.

Siekia sutaupyti

Vygandas Kurkulis, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas, sakė, kad yra sudaryta darbo grupė dėl valstybės funkcijų peržiūrėjimo vidaus reikalų sistemoje. Jai pateikiami siūlymai dėl valdymo išlaidų optimizavimo. Vienas iš tokių siūlymų – perduoti Subačiaus ugniagesių gelbėtojų komandą. Pagal AB „Klaipėdos nafta“ darbo specifiką, šiai įmonei priklauso turėti savo žinybinę priešgaisrinę tarnybą.

„Kol kas tas siūlymas tik planuose. Šiuo metu AB „Klaipėdos naftos“ kvalifikuoti specialistai analizuoja galimybes perimti šią ugniagesių gelbėtojų komandą iš departamento. Vyksta situacijos vertinimas“, – pasakojo pareigūnas.

Paklaustas, ar nepablogės priešgaisrinė Subačiaus miesto ir aplinkinių gyvenviečių sauga, jei Subačiaus komanda taps žinybine, V. Kurkulis teigė, jog AB „Klaipėdos nafta“ turi teisę vykdydama priešgaisrinę saugą apsiriboti tik įmonės teritorija arba gali sudaryti sutartį su Vietos priešgaisrine gelbėjimo tarnyba dėl priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo paslaugų teikimo. „Tai tarpusavio sutarties klausimas. Pavyzdžiui, Mažeikiuose veikianti naftos įmonės priešgaisrinė komanda talkina, siunčia vieną automobilį, jei reikia gesinti gaisrus jos apylinkėse. Tų gaisrų būna nedaug. Tai kiekvienas išvažiavimas gesinti būtų gera proga ir žinybinei priešgaisrinei tarnybai pasitikrinti savo parengtį. Jei kuro bazėje kiltų gaisras, tai pas juos vyktų ir aplinkinės ugniagesių komandos. Toks bendradarbiavimas būtų gerai. Tačiau per anksti kalbėti, kaip kas bus, kol nėra konkrečių sprendimų“, – pabrėžė pašnekovas.

Į klausimą, ar daug sutaupytų departamentas, jei perleistų Subačiaus komandą AB „Klaipėdos nafta“, V. Kurkulis sakė, kad per metus šios komandos išlaikymui yra skiriama apie 500 tūkst. litų. Tai tokia suma ir būtų sutaupyta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video