2024/04/20

 

Policijos budėtojus pakeis mygtukas?

Ar miesto gatvėse po įdiegtų naujovių jausimės saugiau ir išvysime daugiau policijos ekipažų, parodys laikas.
Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono policijos komisariate kilo spėlionės, ar išliks čia esantis budėtojų dalinys. Įstaigos viršininkas tokių kalbų nei patvirtina, nei paneigia. Tai, jo teigimu, parodys ateitis. O baimintis tokių pokyčių, viršininko nuomone, neverta – rajonui saugiau, kai policininkai dirba gatvėje nei budėtojo poste.

Galimybė tobulinti veiklą

Klausimą dėl budėtojų ateities Kupiškio rajono policijos komisariate išgirdęs viršininkas Gintautas Misiūnas teigė, kad kalbėti apie tai ankstoka. Tvirtesnės žinios, anot jo, galbūt paaiškės šio mėnesio pabaigoje. Tačiau dabar jokio pavedimo dėl komisariato veiklos pakeitimų Kupiškis nėra gavęs.

„Konkrečios užduoties mes nesame gavę. Kol kas tai tik kalbos. Budėtojai buvo, yra, bet sunku tvirtai pasakyti, kad bus. O jei ir nebus, tai tik po Naujų metų“, – mįslingai sakė G. Misiūnas.

Kalbos apie budėtojus, pasak pašnekovo, nėra visai iš piršto laužtos. Be budėtojų dirba Panevėžio rajono policijos komisariatas, nes Panevėžyje užtenka tik miesto budėtojų. Nauja tvarka prieš metus įvesta ir Pasvalyje.

„Jei ir bus kažkas panašaus, nereikia manyti, kad tokie veiksmai vykdomi taupumo sumetimais ar mažinant darbuotojų skaičių – nėra tikslo reorganizuoti policijos. Tai galimybė tobulinti policijos komisariato veiklą“, – tvirtino viršininkas.

Paklausus, kaip atrodytų darbas komisariate be budėtojų, pašnekovas aiškino, kad dabar yra pažangios technologijos, kurios gali pakeisti šias pareigas. Pranešimai, kaip ir visada, jo teigimu, komisariatą pasiektų. Nenutrūktų nei sulaikymai, nei pristatymai į komisariatą.

„Miesto vaizdo kamerų įrašai yra saugomi. Todėl juos galima peržiūrėti ir kitą dieną“, – sakė G. Misiūnas, paklaustas, kas stebės miestą tiesiogiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video