2024/03/29

 

Trišalė taryba – kad žmogaus balsas į Dangų eitų

Pirmąja rajono Trišalės tarybos pirmininke išrinkta profsąjungų atstovė Vida Pranckūnienė.
Autorės nuotrauka

Šių metų vasarą prie rajono Tarybos, bendradarbiaujant su Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmais, buvo sudaryta Trišalė taryba. Į ją po tris narius delegavo verslininkai, profesinės sąjungos ir rajono Taryba. Lapkričio 13 d. Savivaldybėje į pirmąjį posėdį buvo susirinkusi prie rajono Tarybos įsteigta Trišalė taryba. Šį posėdį inicijavo rajono meras Jonas Jarutis.
Trišalė taryba – socialinio dialogo institucija, lygiateisės trišalės partnerystės pagrindu sudarytas organas, kuris tarpusavio susitarimais sprendžia socialines, ekonomines ir darbo problemas, tuo siekdama palaikyti socialinę taiką visuomenėje.

Pirmajame Kupiškio r. trišalės tarybos posėdyje dalyvavo ir Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius. Svečias papasakojo, kad Trišalės tarybos steigimas yra jų įgyvendinamo socialinio dialogo plėtros bendro projekto ne tik su kupiškėnais, bet ir su molėtiškiais bei uteniškiais dalis. Nauja socialinio dialogo institucija turėtų pagerinti vietos savivaldos darbą. Ji turėtų svarstyti verslui, profesinėms sąjungoms, rajono Tarybai ir visiems kupiškėnams aktualius klausimus. „Tai galimybė labiau pažinti vieniems kitus ir būdas spręsti problemas. Manau, kad jūsų darbas bus veiksmingas. Vyko mokymai. Prireikus visuomet sulauksite mūsų pagalbos. Esu buvęs Panevėžio trišalės tarybos pirmininkas. Galėsiu pasidalinti savo darbo patirtimi“, – sakė V. Matkevičius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video