2024/04/20

 

Prašė vieno Seimo nario, bet gali gauti tris

Siūloma patikslinti Seimo rinkimų vienmandačių apygardų ribas, kad vieną Seimo narį rinktų maždaug vienodas gyventojų skaičius.
Autorės nuotrauka

Siekiant suvienodinti rinkimų apygardų dydžius ir garantuoti vienodą rinkėjų atstovavimą Seime, Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) buvo sudaryta darbo grupė, kuri parengė pasiūlymą dėl Seimo rinkimų vienmandačių apygardų ribų patikslinimo. Šiam pasiūlymui buvo pritarta VRK posėdyje. Jis teikiamas svarstyti visuomenei. Savo nuomonę visi suinteresuoti asmenys ir institucijos kviečiami išsakyti VRK iki šių metų gruodžio 1 d.
Rinkimų vienmandačių apygardų ribų patikslinimas yra numatytas ir Kupiškio rajone.

Skapiškio kraštas – Rokiškiui

Yra siūloma Aukštupėnų (717 rinkėjų), Senamiesčio (1410) rinkimų apylinkes iš Biržų–Kupiškio rinkimų apygardos perkelti į Anykščių–Kupiškio rinkimų apygardą. O Biliūnų (216), Juodpėnų (284), Laičių (248), Naivių (345), Skapiškio (672) rinkimų apylinkes perkelti iš Anykščių–Kupiškio ir Virbališkių rinkimų apylinkę (274) iš Biržų–Kupiškio į Rokiškio rinkimų apygardą. Taigi mūsų rajono gyventojams praktiškai turėtų atstovauti net trys Seimo nariai. Tačiau rajonui teoriškai kaip ir anksčiau atstovaus tik du. Kadangi keisti savivaldybių skaičių apygardose vengta. Čia išvardytos vietovės priskirtos Rokiškiui. VRK komisijos teigimu, atsižvelgta į ribas tarp apylinkių, į administracinį suskirstymą, atstumą iki apygardos centro, istoriškumą.

Betgi toks rinkimų apylinkių perskirstymas iš pirmo žvilgsnio panašus į savotišką administracinį Kupiškio rajono perdalijimą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video