2024/04/19

 

Pigesnio vandens paieškos ir lietaus mokestis

Patys Vilniaus g. gyventojai, nesulaukę valdžios pagalbos, ėmėsi valyti šulinį.
Autorės nuotrauka

Pabrangus centralizuotai tiekiamam vandeniui, gyventojai ieško visokiausių išeičių, kaip sumažinti savo išlaidas. Vieni tą vandenį taupo kiek įmanydami, kiti prisiminė šachtinius šulinius, daug kur Kupiškyje išlikusius prie pirmųjų nedidelių daugiabučių namų. Gyventojams nerimą kelia ir nevalomi lietaus kanalizacijos šuliniai, teršiantys vandenį, tvindantys namų rūsius. Kas turėtų atlikti ir už kokius pinigus tuos darbus? Tačiau panašu, kad už dyką, kaip yra sakoma, tik sūris pelėkautuose.

Piktinasi nevalytais šuliniais

Kupiškio Vilniaus gatvės gyventojas Dangirdas Mikšys buvo pasipiktinęs, kad šioje gatvėje prie 32-ojo namo stovintis šulinys jau senokai nevalytas. Jo vanduo atsiduoda fekalijomis. Patys gyventojai ėmėsi iniciatyvos šį šulinį uždengti ir išvalyti. „Komunalininkai nevalo, nes, anot jų, nėra pinigų, gali tik užkasti. Jau vienas toks šulinys šį pavasarį sėkmingai buvo sulygintas su žeme Vilniaus gatvėje. Manau, kad tie darbai irgi kainavo. Ar nebūtų buvę protingiau už tuos pinigus šulinį išvalyti? Jei dėl kokių nors gedimų nutrūktų centralizuotas vandens tiekimas, išlikę prie daugiabučių šuliniai būtų gera alternatyva“, – išsakė problemos esmę pašnekovas.

D. Mikšys piktinosi ir nevalytais lietaus kanalizacijos šuliniais. Juos reguliariai reikėtų tikrinti ir iškuopti. Kai jie užsikemša ir kai juose susikaupia daug vandens, yra teršiami šuliniai, gali būti apsemti aplinkinių namų rūsiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video