2024/04/25

 

Sąmokslo teorija. Ar Taryba išlauks rinkimų? (I)

Politikoje niekas neįvyksta atsitiktinai. Jei tai įvyko, gali lažintis, kad tai buvo suplanuota iš anksto (Teodoras Ruzveltas).
Autorės nuotrauka

Rodos, tik Holivudo filmuose verda aistros dėl valdžios Baltuosiuose rūmuose, Kremliuje ar net Vatikano valdžios institucijose. Mes, paprasti žmonės, tikime, kad štai nuėjome į rinkimus, įmetėme į balsadėžę popierėlį ir viskas. O liaudies išrinkta taryba rankas tik kiloja ir kaip riešutus gliaudo įvairius klausimus.
Ką reiškia pastarojo meto valdžios įvykiai, kai Kupiškio rajono taryboje savo galių netenka nariai, juos pakeičia kiti politikai. Klibinami Savivaldybės komitetų postai ir net aukščiausiosios kėdės.
Ar tai atlygis už prastus darbo rezultatus, ar visgi žaidimas, kuris vadinasi politika?

Klaustukai

Sąmokslo teorija (angliškai conspiracy theory) – tai hipotezių visuma, nurodanti į socialiai svarbų reiškinį arba įvykį ar net įvykių seką, o taip pat istorijos bėgyje nutikusius įvykius, kurių tikslas, kaip manoma, yra sąmokslas. Paprastai sąmokslą rezga kokia nors grupė, ji taip pat valdo ir prižiūri patį įvykio procesą, siekdama savo interesų. Sąmokslo teorija gali apimti paradoksalius teiginius, taip pat iracionalias, paranojiškas ar sunkiai įsivaizduojamas, bet iš dalies tikėtinas, todėl ir neatmestinas tiesas.

Klaustukų nestokojama ir stebint dabartinės Kupiškio rajono tarybos gyvavimą. Dar spalio 17 dieną Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) nusprendus nutraukti socialdemokrato Andriaus Kleniausko Tarybos nario įgaliojimus prieš terminą, pats politikas pasiūlė čia paieškoti gilesnių priežasčių nei pažeistas Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintys“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video