2024/05/01

 

Po dukros gimimo – į sporto salę

Sportuoti Ingrida Gučienė pradėjo netrukus po dukrelės gimimo.
Autorės nuotrauka

Kuri moteris nėra dar sau pasakiusi: „Nuo pirmadienio pradedu lieknėti.“ Tačiau reta savęs paklausome. Štai kupiškėnė Ingrida Gučienė ėmė ir paklausė. Pagimdžiusi vaikelį po keturių mėnesių jauna moteris išsiruošė į sporto salę. O po devynių mėnesių intensyvių treniruočių gavo pasiūlymą dalyvauti tarptautinėse fitneso varžybose.

Debiutas Latvijoje

Prieš dvi savaites Daugpilyje įvyko 2013 m. Atviros Lietuvos-Latvijos kultūrizmo ir fitneso klubų taurės varžybos. Jose dalyvavo ir kupiškėnų. Viena jų, kuriai konkurse neblogai pasisekė, dvidešimt ketverių I. Gučienė.
Tai buvo pirmasis jos, kaip sportininkės, pasirodymas scenoje.

„Rodėsi, kad nieko nebijau ir esu visai rami. Likus kelioms minutėms iki pasirodymo ėmiau siaubingai jaudintis. Laimei, mane palaikė konkurentės. Scenoje mes varžėmės, bet užkulisiuose sulaukiau didžiulės paramos“, – apie savo debiutą „Kupiškėnų mintims“ prisiminė kalbinta mūsų rajono fitneso atstovė.

Moteriai teko įveikti 3 varžybų etapus. Per pirmąjį vertintos sportininkių kūno proporcijos, sportinis pasirengimas. Per antrąjį etapą dalyvės rodė savo laisvąją programą. Ir galiausiai visos konkurentės privalėjo pasirodyti su vakarinėmis suknelėmis.
Iš septynių dalyvių I. Gučienei atiteko penktoji vieta. Pašnekovė patenkinta tokiu rezultatu, nes pati tikėjosi likti paskutinė. Mat šia sporto šaka ji užsiima dar gana trumpai.

Sportavo sau

„Sportuoti pradėjau praėjus keturiems mėnesiams po dukrelės gimimo. Apie fitneso varžybas tuomet dar negalvojau. Norėjau patobulinti savo figūrą po nėštumo. Niekad nebuvau stora, bet man nepatiko atsiradęs pilvas, troškau sustiprinti raumenis“, – apie motyvaciją sportuoti sakė kupiškėnė.
Pasiryžusi keisti savo, kaip mamos, dienotvarkę, Ingrida ėmė lankyti treniruotes pas fitneso ir kultūrizmo trenerį bei sportininką Modestą Puišę. Naujokei buvo sudėliota sporto programa, patarta dėl mitybos ir prasidėjo darbas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video