2024/05/02

 

Kada baigiasi socialinio darbuotojo diena?

Kupiškio rajono meras pasikvietė socialinės srities atstovus pasikalbėti, ar viskas padaroma, kad mūsų rajono gyventojai būtų saugūs.
Autorės nuotrauka

Pastarųjų dienų įvykiai, kai Kupiškio rajone kilo bėdų su vaikų neprižiūrinčiais tėvais, paskatino kalbas, ar viską padaro socialiniai darbuotojai, policija, vaiko teisių apsaugos specialistai. Žinoma, atsitikus panašiems dalykams, natūralu ieškoti kaltininkų. Tačiau ar dalis mūsų visuomenės netapo per daug socialiai jautri, kad jai reikia nuolatinio dėmesio ir priežiūros? Tokia diskusija užvirė praėjusį antradienį Kupiškio rajono merui į pasitarimą pakvietus seniūnus ir išvardintų tarnybų atstovus.

Rizikavo ir vyko po darbo

Seniūnus, Kupiškio rajono policijos komisariato, Vaiko teisių apsaugos skyriaus bei Kupiškio socialinių paslaugų centro darbuotojus meras į bendrą pasitarimą pakvietė praėjusį antradienį. Toks susitikimas, anot jo, buvo jau gana seniai – prieš metus.
Deja, šią diskusiją vėlgi išprovokavo pavėluoti, garbės rajonui nenešantys įvykiai. Neseniai per visą žiniasklaidą nuvilnijo gana liūdna situacija, kai mažametis vaikas Dūbliškių kaime išėjo tamsiu paros metu iš namų ir atsisakė į juos grįžti. Čia jo laukė girtaujanti motina ir jos sugyventinis bei močiutė.

Tą vakarą dėl šio įvykio buvo sukeltos visos atsakingos institucijos.
Rastas mažametis išvežtas į vaikų globos namus, rytdieną ten pat apgyvendinta ir jo sesutė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video