2024/04/26

 

Advokatai graso stabdyti nemokamą pagalbą

Advokatai įsitikinę: jei valstybė įsipareigojo ginti savo piliečių teises nemokamai, tai turi rūpintis ir sąžiningu šios pareigos vykdymu.
Simono Dariaus nuotrauka

Gali būti, kad netrukus laikinai nebegausime nemokamos teisinės pagalbos. Ją teikiantys advokatai žada nutraukti labdaringą bendradarbiavimą su mūsų valstybe. Ji teisininkams skolinga jau 4 mln. litų, o advokatai algų laukia dar nuo pavasario.
Todėl dalis jų jau kyla į streiką. Pirmieji „charakterį“ parodyti ryžosi rokiškėnai. Kupiškėnai kol kas lūkuriuoja, bet susitaikyti su valstybės įsipareigojimų vengimu nežada.

Rokiškėnai streikuoja

Pastarosiomis savaitėmis Rokiškio advokatai nėjo ginti sulaikytųjų ir nepriėmė besikreipiančių nemokamos teisinės pagalbos. Tokiu būdu jie bandė palenkti valstybę, kuri jiems nesumoka laiku atlyginimų ir nevertina sunkaus teisininko darbo.
Valstybė už nemokamą teisinę pagalbą šalies advokatams skolinga 4 mln. litų.
Skolos ėmė vilkis dar nuo 2009 metų. Būtent tuomet iš valstybės biudžeto 2 mln. litų (nuo 15,5 mln. litų iki 13,2 mln. litų) buvo sumažintos lėšos šiai pagalbai.
Laiku nemokami atlyginimai aktualūs ir Kupiškio rajono advokatams. Jie ryžtingų veiksmų dėl to prieš valstybę dar nesiėmė.
Porą dienų į bylas net nežvilgtelėjo tik advokatas Algimantas Pakarklis. Jei Lietuvos teisininkai bus vieningi, jis žada rimčiau streikuoti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video