2024/05/02

 

Sumažino mokestį. Atpigo dujos – padidėjo abonementinis mokestis

Nuo gruodžio 2-osios sulauksime truputį pigesnių centralizuotai teikiamų suskystintų naftos dujų.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolė, nusprendusi į savo rankas paimti centralizuotai tiekiamų suskystintų naftos dujų (SND) kainų reguliavimą, džiaugiasi vartotojus išlaisvinusi nuo didelių mokesčių vienerius metus. Jų pokyčius po mėnesio pajus ir kupiškėnai. Tiesa, tas skirtumas – gana nedidelis.
O rimtai pažiūrėjus net nėra ir ko džiaugtis – sumažės tik kintamoji tiekiamų dujų kaina, bet gyventojų dažnai kritikuojamas abonementinis mokestis – dar išaugs.

Komisija sureguliavo

Dėl esą išpūstų kainų ir logiškai nesuprantamo abonementinio SND mokesčio tiekėjai nuolat sulaukia vartotojų priekaištų, kritikos, kai kurie jų netgi piktybiškai nesutinka mokėti į dvi dalis padalinto mokesčio arba visai atsijungia nuo centralizuotos dujų sistemos. Galiausiai dujas tiekiančių bendrovių išskaičiavimai tapo nebesuprantami ir Lietuvos Seimui, kuris įpareigojo Valstybinę kainų ir energetikos komisiją pagaliau sureguliuoti šiuos mokesčius.

Todėl pastarieji, siekdami garantuoti vartotojams objektyvias suskystintų naftos dujų kainas, pirmą kartą patvirtino AB „Suskystintos dujos“, UAB „Saurida“, UAB „Varėnos dujos“, UAB „Druskininkų dujos“, UAB „Literma“ vartotojams taikomas centralizuotai tiekiamų suskystintų naftos dujų kainas. Šiuo metu išvardintų įmonių vartotojai už centralizuotai tiekiamas naftos dujas atsiskaito pagal verslininkų nustatytus įkainius, nuo šių metų gruodžio 2 d. galios jau komisijos patvirtintos kainos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video