2024/03/29

 

Kiek balų surinks mūsų kavinės?

Tikimasi, kad nauja vertinimo tvarka leis gyventojams žinoti, kur gaminamas maistas yra kokybiškas.
Rasos Čepaitės nuotrauka

Jau nuo lapkričio 1 dienos ant Lietuvos restoranų, kavinių ir užkandinių pradės dygti tam tikri ženklai, liudijantys jų paslaugų kokybę. Naujos kavinių, užkandinių ir kitų panašių vietų vertinimo metodikos autoriai kol kas nenusprendė, ar tai bus specialūs lipdukai ant stiklų, ar tik dokumentuose įrašyti balai, tačiau tikima, kad tokia naujovė dar labiau įpareigos verslininkus teikti kokybiškas paslaugas savo klientams.

Nauja vertinimo tvarka

Jau nuo lapkričio 1 dienos visos Lietuvos viešojo maitinimo įmonės bus žymimos specialiais, jų darbo kokybę rodančiais ženklais. Svarstoma apie lipdukus su puodukų ar kitų simbolių atvaizdais. Jau aišku, kad vieną įmonę galės papuošti ne daugiau kaip penki ženklai.

Būtent nuo kito mėnesio pradžios visos viešojo maitinimo įmonės šalyje bus vertinamos penkiabale sistema. O tuos balus skaičiuos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai.

Atvykę į įmonę jie įvertins bendrą higienos būklę, savikontrolės sistemos vykdymą, naudojamas technologijas, produktus, personalo darbą, buvusių vartotojų skundus ir kitus rodiklius. Susumavę rezultatus inspektoriai paskirs įmonei balą – nuo vieno iki penkių. Kuo jų daugiau, tuo kavinė, restoranas ar užkandinė dirba geriau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video