2024/04/26

 

Tarybos ramybę drumstė policijos vadovas

Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Misiūnas rajono Tarybos posėdyje apžvelgė kriminogeninę situaciją ir kritikavo socialinių darbuotojų požiūrį į savo darbą.
Autorės nuotrauka

Praėjusį ketvirtadienį vykęs rajono Tarybos posėdis nepasižymėjo labai didelėmis diskusijomis. Bene įdomiausi klausimai dėl rajono vaikų ir mokinių maitinimo organizavimo tvarkos ir dėl komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių ir rinkliavos nuostatų tvirtinimo buvo iškart tvirtinant darbotvarkę atidėti svarstyti kitam kartui arba tik trumpai aptarti taip pat apeliuojant į tai, jog čia dar reikia gerai specialistams padirbėti.
Šį rajono politikų sambūrį paįvairino ir pažintis su žmonėmis, ką tik pradėjusiais eiti naujas pareigas.

Personalijos

Spalio 24-osios rajono Tarybos posėdis prasidėjo netradiciškai. Lietuvos Respublikos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovė Irena Malinauskienė paskelbė, kad bus prisaikdintas naujas Tarybos narys Aurimas Martinka. Po to vyko šio socialdemokratų atstovo prisaikdinimo procedūra. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos pedagogas A. Martinka Taryboje pakeitė savo partijos kolegą Andrių Kleniauską, kurio įgaliojimus dėl pareigų nesuderinamumo (jis būdamas Tarybos narys negalėjo vadovauti rajono Kūno kultūros ir sporto centrui, nors oficialiai laikinai einančiu šias pareigas asmeniu jis nesiskelbė) VRK nutraukė.

Tarybos nariams prisistatė konkursą eiti Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorės pareigas laimėjusi buvusi Kauno kūno kultūros akademijos dėstytoja, doktorantė, irklavimo pasaulio čempionatų organizatorė Laimutė Šližauskienė. Ji sakė, kad šį centrą įsivaizduoja kaip šiuolaikišką įstaigą, kurioje į aktyvią sportinę veiklą būtų įtraukti ne tik vaikai ir jaunimas, bet ir suaugusieji. Dėl to reikia analizuoti kupiškėnų poreikius, kokių sporto šakų, kokių renginių jiems reikia, ir tada planuoti savo darbą. L. Šližauskienė pabrėžė, kad reikėtų daugiau skleisti visuomenei informacijos apie sportinę veiklą, jos naujoves. Ji pažadėjo įtraukti šio centro darbuotojus į aktyvią veiklą, palaikyti įstaigos, kurios vadove tapo, gerą psichologinį klimatą.

Tarybos nariai pripažino, kad Kupiškiui turėti tokį patyrusį ir kvalifikuotą specialistą, kaip L. Šližauskienė, tikrai didelė sėkmė. Jai buvo palinkėta nenusivilti provincijos gyvenimu ir sėkmingai įgyvendinti savo veiklos planus.

Kas šokiravo policijos vadą?

Tarybos nariai išklausė rajono policijos komisariato viršininko Gintauto Misiūno pranešimą apie rajono policijos komisariato veiklą per devynis šių metų mėnesius. Buvo apžvelgta kriminogeninė padėtis rajone. Pasak policijos viršininko, rajone nusikalstamumas šiek tiek pastaruoju metu ūgtelėjo, bet padėtis išlieka stabili.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video