2024/04/19

 

Turininga turizmo diena

Autorės nuotrauka

Kai ruduo nusidažo aukso spalvomis, o saulė dar nori pasižvalgyti žemėje, visi Subačiaus gimnazijos mokiniai tradiciškai rengia turizmo dieną. Mokiniai išeina prie Stračnių ežerėlio, dalyvauja kliūčių trasoje, orientacinėse varžybose, traukia virvę, išsiaiškina nugalėtojus, stipriausius, aktyviausius. Kartu rengiama ir sveikatingumo akcija – čia šiemet karaliavo cukinija ir moliūgas.

Atkeliavę pėsčiomis ir dviračiais apie 3 kilometrus mokiniai įsirengė ir papuošė stovyklavietes, vaišių vietas, ant kurių išdėliojo visokius gaminius iš moliūgų ir cukinijų. Įvairiausios varžybos, vadovaujamos kūno kultūros mokytojų R. Simanavičienės, Z. Špokausko, pakvietė dalyvauti visus mokinius. Daugiausia dalyvių buvo kliūčių ruože. Negalintys sportuoti rašė ketureilius apie sportą, sveikatą, moliūgą ir cukiniją, savo kūrinėlius iškabino visiems perskaityti ir įvertinti. Daug palaikymo ir kovos buvo tarpklasinėse virvės traukimo varžybose. Smagu, kad laimėtojai nebuvo fiksuojami, nugalėjo draugiškumas.

Tuo metu abiturientės, susinešę įvairias daržoves, gamino daržovių košę, o vaikinai triūsė prie laužo, virė žolelių arbatą, talkėjo mokytojams. Ši merginų išvirta košė turėjo paklausą: po sporto gamtoje valgyti buvo labai skanu. Patiekalai iš cukinijų ir moliūgų stebino visus gaminimo receptais, estetiniu pateikimu, vaizdingu apibūdinimu. Nuostabi diena, gražus oras, sportiškai nusiteikęs jaunimas ir sveikai bei turiningai praleistas pusdienis gamtoje.

——-
Autorius: Genia Vaičikauskienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video