2024/04/26

 

Savanorių referendumas: gal nebeverta prabilti?

Dažnai paprastų žmonių iniciatyvos paverčiamos niekais. Ar šį kartą užteks žmonių renkamų parašų dėl referendumo surengimo, sužinosime netrukus.
Valio Staburo nuotrauka

Prakalbo ir nutilo… Įspūdis toks, kad pastarojo referendumo iniciatorių sukelta banga jau nuslūgo. Kam piliečiams nerimauti dėl valstybės, jos žemės ir gelmių turtų, ir visų išlikimo, dėl vaikų ateities, jeigu tautos išrinktiesiems tai nerūpi? Žemė juda savo taku, žmonės – savo, kokius čia kalnus gali išjudinti? Bet kirba įtarimas: jeigu valdžia trypčioja vietoje, bando sukritikuoti, atkalbėti, nuraminti, suniekinti aktyviuosius, gal verta nepaklusti…

Nepaisant skeptikų, kritikų, visoje Lietuvoje ir Kupiškyje renkami parašai, pasisakoma už piliečių nesuvaržytą teisę rengti referendumus, išsakyti savo nuomonę taip, kad valdžia būtų priversta reaguoti ir vykdyti, o ne tik svarstyti, svarstyti ir dar kartą svarstyti.

Lietuvos ūkininkų sąjunga yra tarp aktyviausiųjų referendumo parašų rinkėjų. Sąjungos rajono skyriaus tarybos pirmininkas Antanas Dobrovolskis „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad darbas vyksta be skubos, parašų rinkimo lapai yra pasklidę seniūnijose, o Kupiškyje žmonės eina savo nuomonės pareikšti į kredito uniją „Kupiškėnų taupa“. Apie akciją darsyk kalbėta praėjusią savaitę vykusiame Lietuvos ūkininkų sąjungos Prezidiumo išplėstiniame posėdyje Kaune.

„Žmonės įvairiai reaguoja, įvairiai komentuoja iniciatyvą. Kai kurie klaidingai ir vienpusiškai akcentuoja patį referendumo sumanymą. Esą, nieko čia mes nepašokinėsime, uždrausdami žemę parduoti užsienio piliečiams, jau per vėlu spyriotis, turėsime paklusti Europos direktyvoms. Ogi tai yra tik vienas iš referendumui pateikiamų klausimų. Mano galva, daug svarbesnis yra būtinų referendumams Lietuvoje surengti parašų skaičiaus sumažinimas nuo 300 tūkst. iki 100 tūkstančių. Tauta turi pagaliau išsikovoti didesnę įtaką savo valdžiai ir įgyti daugiau svertų tam realiai vykdyti“, – sakė pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video