2024/04/19

 

Automobiliams privalomas sveikatos patikrinimas

Kupiškio techninės apžiūros stotis per dieną priima apie 25–30 klientų, kurie atvažiuoja pirmą kartą, ir apie 15 pakartotinių, kurie pirmąkart neperėjo techninės apžiūros.
Autoriaus nuotrauka

Keliais privalo važinėti techniškai tvarkingi, atitinkantys tam tikrus reikalavimus automobiliai, todėl jų savininkai kas dvejus metus (kai kuriems automobiliams – kasmet) turi atlikti transporto priemonės valstybinę techninę apžiūrą. Naujesniems automobiliams problemų dažniausia nėra, o dešimt ir daugiau metų eksploatuojamų automobilių savininkams gali atsirasti papildomų rūpesčių. Kad netektų techninės apžiūros (TA) stotyje apsilankyti keletą kartų, šiai procedūrai reikia paruošti automobilį.

Baigėsi automobilio techninės apžiūros galiojimo laikas. Kaip nuvykti į techninės apžiūros stotį?
UAB „Panevėžio techninės apžiūros centro“ direktorius Rimantas Liberis pasakojo, kad Kupiškio techninės apžiūros stotis per dieną priima apie 25–30 klientų, kurie atvažiuoja pirmą kartą, ir apie 15 pakartotinių, kurie pirmąkart neperėjo techninės apžiūros.

„Būna atvejų, kai į techninės apžiūros stotį automobilį atveža ant platformos. Pagal kelių eismo taisykles į TA važiuoti savo eiga galima 7 dienas po pirmo automobilio įregistravimo Lietuvoje, uždėjus įmonės valstybinius numerius, kol automobilis neįregistruotas arba su tranzitiniais numeriais. Kitais atvejais be TA apžiūros automobilio eksploatacija yra draudžiama. Šiuo metu vairuotojai ar savininkai, kurių automobilių techninės apžiūros galiojimo laikas yra pasibaigęs, pagal galiojančių teisės aktų reikalavimus savo automobilius į techninės apžiūros stotis privalo vežti autovežiu. Važiuodami be techninės apžiūros rezultatų kortelės ir patekę į eismo įvykį apsidraudę vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu, vairuotojai neteks draudimo garantijų“, – sakė direktorius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video