2024/04/25

 

VRK sprendimu Andrius Kleniauskas paliko rajono Tarybą

Dabar jau Vyriausiasis administracinis teismas į Kupiškio rajono tarybą gali sugrąžinti socialdemokratą Andrių Kleniauską.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Praėjusį ketvirtadienį dėl pareigų nesuderinamumo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutraukė Kupiškio rajono tarybos nario socialdemokrato A. Kleniausko įgaliojimus. Nuspręsta, kad šis politikas dirbdamas Taryboje negalėjo vadovauti Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centrui, nors oficialiai jis laikinai šios įstaigos direktoriaus pareigas einančiu asmeniu ir nesiskelbė. Pats „išmestasis“ šį nuosprendį vadina sąmokslu, o jo užsakovus vardija ne tik iš opozicijos partijos.

Reti atvejai

Įtarimai, jog socialdemokratui A. Kleniauskui netrukus teks palikti rajono Tarybą sklandė jau prieš porą savaičių. Tiek laiko, pasak svarstyto politiko, iki ketvirtadienį vykusio VRK posėdžio Vilniuje laukė parengti dokumentai.

Juose gulėjo ir skundas, kad Kupiškio valdžios atstovas eina pareigas, nesuderinamas su Tarybos nario pareigomis. VRK duomenimis, nuo praėjusių metų pabaigos A. Kleniauskas eina Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro vadovo pareigas. O įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos narys negali būti tos savivaldybės biudžetinės įstaigos vadovu.

„Mes remiamės tik įstatymais. O Tarybos narys turėjo žinoti, ką gali, o ko negali. Dar būtų galima suprasti, jei ankstesnis Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktorius nebūtų išėjęs iš darbo, o tik susirgęs ar turėjęs kokias nors atostogas. Tuomet gal ir pavaduotojo užtektų. Bet čia ne mėnuo ir ne du praėjo – tiek laiko jokia darbovietė be vadovo neišsiverstų“, – nuosprendį A. Kleniauskui komentavo VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Tokie Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimai šalies savivaldybėse, pasak pašnekovo, nėra dažni. Šiais metais dėl to paties Tarybos nario įgaliojimus prarado Raseinių rajono tarybos narė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video