2024/04/25

 

Vaiko liga sukėlė paniką

Tėvai visada laukia kuo daugiau informacijos apie savo vaiko sveikatą. O tylėjimas apie bet kokią ligą sukelia paniką.
Asociatyvi autorės nuotrauka

Savaitgalį netikėtai pasiligojęs Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos mokinys išgąsdino ir kitų ugdytinių tėvelius. Kaip įtariama, meningokokine infekcija užsikrėtęs vaikas šiuo metu gydomas Panevėžio ligoninėje ir po truputį sveiksta. Medikai ir mokyklos vadovai bando nuraminti, kad rimto pavojaus nėra.

Pasigedo informacijos

Praėjusio šeštadienio vakarą noriūnietė (pavardė redakcijai žinoma), ko gero, dar ilgai prisimins. Jos dešimtmetis sūnus netikėtai smarkiai sukarščiavo (iki 39,9 laipsnių) ir vaistai gelbėjo tik labai trumpai. Pats berniukas jautėsi silpnas, mieguistas. Paryčiais pasirodė pirmieji bėrimai ant odos, sustingo sprando raumenys, vaikas vėmė.

Tokie simptomai motinai sukėlė įtarimų dėl meningokokinės infekcijos ir ji nebelaukdama išvežė savo sūnų į Kupiškio ligoninę. Iš čia greituke vaikas išgabentas į Panevėžio infekcinę ligoninę.

„Tyrimai rodė, kad mano vaiko organizmas visai praradęs organizmo apsaugą. Nežinau, ar palaukusi ilgiau, šiandien dar turėčiau savo sūnų. Gydytojai tiksliai jo diagnozės man iki šiol nepasakė, tik prasitarė, kad tai – viena meningokokinės infekcijos forma. O jų esą yra ne viena forma ir vaikas susirgo ne pačia pavojingiausia“, – pasakojo noriūnietė.
Ketvirtadienį kalbinta pašnekovė džiaugėsi, kad jos berniukas jau sveiksta: normali temperatūra ir vaikas jaučiasi stipresnis.

Noriūnuose dėl šio įvykio, pasak moters, kilo sąmyšis – vaikus į mokyklą leidžiantys tėvai ėmė nerimauti, ar jų nepasieks ligos užkratas. Mat ir pati kalbinta noriūnietė teigė bendravusi su viena motinų, kurios vaikui pasireiškė panašūs simptomai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video