2024/04/25

 

Politikų pamoka rajono mokiniams

Kupiškio rajono savivaldos atstovai sukvietė rajono jaunimą padiskutuoti, kas jiems svarbu ir ką galime dėl to padaryti.
Autorės nuotrauka

„Aš nenoriu būti sraigteliu, suktis neblogai ir pats galiu… Jeigu būti kuo, tai būti smagračiu!“ – dar iš sovietinių metų vadovėlių netikėtai grįžusiu eilėraščiu Kupiškio rajono Tarybos narys Valentinas Beinoris kreipėsi į mokinius, atvykusius į diskusiją su rajono politikais. Nežinia, kaip tai įvertintų konservatoriaus kolegos, neseniai uždraudę bet kokį tarybinį pėdsaką masiniuose susibūrimuose, tačiau ir kitiems rajono savivaldos atstovams taip pat netrūko išmonės aiškinant jaunajai kartai, kas yra valdžia.

Turi Dievo dovaną

Kažin ar kas nors pasveikino mūsų politikus Mokytojo dienos proga, nes pedagoginių gabumų jiems, pasirodo, tikrai netrūksta. Tuo buvo galima įsitikinti klausant diskusijos su rajono jaunimu „Kas mums svarbu ir ką galime dėl to padaryti“.
Minint Vietos savivaldos dieną su mokiniais bendravo šeši Tarybos nariai: Jonas Jarutis, Algirdas Navickas, Leonas Apšega, Jonas Blaževičius, Valentinas Beinoris ir Zita Kaušakienė.
Pirmasis istorijos pamoką susirinkusiesiems dėstė Nepriklausomybės Akto signataras L. Apšega. Beje, šis politikas yra kviečiamas ir į rajono mokyklas vesti netradicinių pamokų.

Politikas mokiniams paprastai papasakoja apie 1990 metų įvykius, kai pats galėjo dalyvauti atkuriant Lietuvos nepriklausomybę. Ir šįkart jis vaizdžiai nupiešė savo tuometinį vizitą į sostinę, į Aukščiausiosios Tarybos rūmus. Tai, pasak Tarybos nario, buvo jo gyvenimo lūžis, kuris suteikė laisvę kalbėti, dirbti.
„Per tiek metų kalbėti tikrai išmokau. Turiu tokią Dievo dovaną“, – apie save diskusijos dalyviams sakė L. Apšega.

Ir iš tiesų žadėjęs porą minučių prisistatymui buvęs rajono meras galėjo kalbėti kad ir visą valandą. Jo iškalba kaustė susirinkusiųjų dėmesį.
Politikas – ne sraigtelis
Kitą pamoką, kas yra politikas ir kaip juo tampama, jaunimui vedė konservatorius V. Beinoris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video