2024/04/20

 

Tarybos milijonieriai ir skurdžiai

„Sakote, milijonierius? Tikrai aš toks nesijaučiu. Esu paprastas žmogus, kaip ir kiekvienas iš mūsų“, – kuklinosi turtingiausias ir jauniausias Kupiškio rajono tarybos narys 
Egidijus Černius.
Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Kupiškio rajono taryba turi net tris milijonierius. O ir šiaip šiame politikų būrelyje, rodos, pinigų netrūksta. Ypač suklusti turėtų moterys – neseniai paviešintos 2012 metų metinės gyventojo (šeimos) turto deklaracijos rodo, kad nemaža dalis rajono Tarybos narių – vienišiai ir su viliojančiais kraičiais.
Kiek ir kokio turto per praėjusius metus pavyko sukaupti mūsų valdžiai – paskaičiuokime.

Žemdirbiai – milijonieriai

Kupiškio rajono taryboje darbuojasi trys milijonieriai politikai, nemaža dalis džiaugiasi užgyvenę bent šimto tūkstančių litų vertą turtą. O kai kurie turi tenkintis gana smulkiomis santaupomis ir dėl to itin nenusimena.

Turtingiausi aitvarai jau kelinti metai paeiliui lanko rajono politikus – ūkininkus. Milijonieriaus pozicijų nepaleidžia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Laimutis Baltrūnas. Jis ir anksčiau aiškindavo, kad jo milijonai važinėja praskolintų traktorių ratais.
Pagal naujausias 2012 metų metines gyventojo (šeimos) turto deklaracijas registruoto turto ūkininkas turėjo už daugiau nei 1 mln. litų. Tarybos nario sąskaitoje gulėjo per pusę milijono litų.

Jo žmona Laimutė įregistravo daugiau nei 200 tūkst. litų įvertinto turto ir 35 tūkst. litų piniginių lėšų. Ūkininkų šeima turėjo per 50 tūkst. litų skolos.
Pusantro milijono ir ūkininko Antano Dobrovolskio kišenėje. Jo turtas įvertintas daugiau nei 997 tūkst. litų, o sąskaitoje guli dar beveik 800 tūkst. litų.

Absoliutus turtuolis ir galima teigti, kad svajonių jaunikis rajono valdžioje – Tarybos naujokas Egidijus Černius. Trisdešimtmetis ūkininkas turto turi už daugiau nei 2 mln. litų, o sąskaitoje – dar pusę milijono. Vyro pečius slegia milijono litų paskola, tačiau ir pats konservatorius yra paskolinęs 700 tūkst. litų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video