2024/04/24

 

Subačiuje kultūrininkams lieka tik aikčioti

Pagrindinė renginių salė po remonto – neatpažįstama. Čia nauja, moderni įranga, patogios kėdės ir jaukus interjeras.
Autorės nuotrauka

Jau šio mėnesio pabaigoje subatėnai pirmuoju renginiu žada pakrikštyti savo atnaujintus kultūros namus. Daugiau nei už 3 mln. litų suremontuotas pastatas – neatpažįstamas. Pertvarkytos, apšiltintos, erdvios ir šviesios patalpos, liftai neįgaliesiems ir net iki tol nenaudoti, dabar tvarkingi tualetai. Tokių modernių sąlygų nėra ne tik nė vienoje rajono kultūros įstaigoje, bet retai pamatysi ir visoje šalyje. Tik kol kas darbui atnaujintame pastate trukdo nebaigti vykdyto projekto formalumai.

Dar rugpjūtį minėdami savo miesto įkūrimo 140 metines subatėnai laukė iškilmingo Subačiaus kultūros namų atidarymo po metus trukusios renovacijos. Tačiau pastatas liko užrakintas jį norintiems apžiūrėti svečiams. Kliūtis – nesutvarkyti smulkūs vykdyto projekto formalumai.

Šie trukdžiai dar ir dabar neleidžia Subačiaus kultūrininkams kibti į suplanuotus darbus. Spalio mėnesį čia jau turėjo įvykti ne vienas renginys, bet kol kas renovacijos projekto pabaiga numatoma tik spalio pabaigoje. Kultūros namų atidarymą žadama pažymėti su spalio 23 d. čia vyksiančia respublikine chorų švente.

„Atskiro kultūros namų atidarymo jau nebesiruošiame organizuoti – per brangu. Subatėnams pranešėme rugpjūtį, kad renovacija baigta, to, manytume, ir užteks šiai naujienai pažymėti“, – sakė Subačiaus kultūros namų vadovė Irena Jėčiuvienė.
Nors projekto formalumai dar neleidžia lankytojams patekti į atnaujintą kultūros namų pastatą, „Kupiškėnų mintims“ visgi pavyko užmesti akį į atliktus darbus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video