2024/05/03

 

Derliaus šventė ūgtelėjo iki regioninės

Alina Kulvinskienė, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokytoja, mugėje pirko dvi obelis, vyšnaitę, slyvą. „Bus anūkams“, –
sakė ji.
Autorės nuotrauka

Jau šešioliktą rudenį iš eilės kupiškėnai ir ne tik jie galėjo pasidžiaugti tuo, ką per vasarą subrandino sodai ir daržai, pasirūpinti naujais sodmenimis, akis paganyti į auksarankių amatininkų dirbinius, naujausią žemės ūkio techniką, čia pat paskanauti naminio viralo, susigundyti rūkytais mėsos ir žuvies gaminiais bei neatsispirti daugybei kitokių parodos-mugės „Derlius 2013“, į kurią praėjusį šeštadienį, rugsėjo 28 dieną, buvo pakvietusi Kupiškio technologijos ir verslo mokykla, vilionių. „Jei nerengtume derliaus šventės, liktume nesuprasti“, – sakė Lina Kaušakienė, šios mokyklos direktorė. Šiemet ši šventė išaugo iki regioninės.

Ir pažiūrėti, ir paragauti

Nuo pat ryto Kupiškyje praėjusį šeštadienį tvyrojo derliaus šventės atmosfera. Abi miesto turgavietės buvo tuštokos. Ir prekeiviai, ir pirkėjai pirmenybę tądien skyrė rudeninei mugei. Palankus šventei buvo ir oras. Iki pat jos pabaigos dangus ištvėrė nepasiuntęs lietaus.
Derliaus šventės lankytojai tikrai nenuobodžiavo. Buvo atvykę per 120 įvairiausių prekybininkų. Savo ekspozicijas parengė ne tik mugės šeimininkai, bet ir jų kolegos iš Biržų technologijų ir verslo mokymo centro, Šiaulių profesinio rengimo centro, mokiniai iš Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos, Skapiškio pagrindinės mokyklos, Kupiškio meno mokyklos. Su senovės amatais buvo galima susipažinti mokyklos sode įsikūrusiame amatų kiemelyje. Savo kiemelius turėjo Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio r. skyriaus „Sodžius“ ūkininkės, Kupiškio bitininkų draugija, Naivių ir Subačiaus bendruomenės. Mokyklos sporto salėje veikė jos darbuotojų ir moksleivių paruošta rudens gėrybių ekspozicija.

Mugės lankytojai mielai vaišinosi mokinių gaminama miežine koše, rupių miltų blynais, jų keptais konditeriniais gaminiais, kava ir arbata. Galima buvo pasivažinėti traktoriuku „Pupsiuku“, vaikai noriai jodinėjo poniais, vyresni norėjo išbandyti jojimą žirgais, varžėsi sporto rungtyse, buvo ir norinčių išmėginti laimę loterijoje „Laimės šulinys“. Skambėjo kapelų, pučiamųjų orkestro melodijos, koncertavo dainininkas Romas Dambrauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video