2024/04/16

 

Apskrities policija savo šventę surengė mūsų mieste

Į šventę miesto aikštėje apskrities policijos pareigūnai žygiavo darnia eisena.
Autorės nuotrauka

Jau seniai Kupiškis nematė tiek daug uniformomis pasipuošusių pareigūnų, kiek praėjusį penktadienį. Tą dieną centrinėje miesto aikštėje savo profesinę šventę minėjo policija. Kartu su mūsų policijos pareigūnais gatve žygiavo, įvairias atrakcijas rodė ir sveikinimo kalbas sakė ir aplinkinių rajonų policijos komisariatų atstovai. Į renginį buvo pakviesta ir Kupiškio visuomenė.

Dėmės ryškėja ant baltos spalvos

Angelų Sargų šventę policijos pareigūnai Kupiškyje pradėjo šv. Mišiomis Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje. Iškart po jų teisėtvarkos sergėtojai darniu žingsniu žygiavo į centrinę miesto aikštę, kur jų laukė kolegos ir pasveikinti atėję miestiečiai.
„Policijos darbas įpareigoja suteikti saugų gyvenimą ir ramų miegą žmonėms. Šiandien jau skaičiuojame 23 nepriklausomos Lietuvos policijos metus ir 95 metus, kai 1918-aisiais buvo sukurta lietuviška policija“, – į susirinkusiuosius kreipėsi Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas.
Anot jo, policijos darbas dėl reikalingumo nekelia abejonių. Tačiau pastarojo meto įvykiai rodo, kad ant baltos spalvos juodos dėmės geriausiai išryškėja. Sėkmingi rezultatai ir geri darbai, pasak viršininko, nublanksta prieš padarytas klaidas.

„Čia susirinko tik dalis policijos pareigūnų. Kiti dirba, atlieka pareigą visuomenei. Todėl visus noriu pasveikinti Angelų Sargų dienos proga ir palinkėti gerų darbų. Nepamirškime ir mūsų policininkų šeimų, kurios su jauduliu savo artimuosius palydi į tarnybą“, – savo kalbą sveikinimu baigė R. Bobinas.

Apdovanoti nusipelnę policininkai

Po Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko žodžių Kupiškio aikštėje skambėjo pareigūnų himnas ir pakilo valstybinė vėliava. Ši garbė buvo patikėta vienam Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnų ir policijos rėmėjui.
Pasibaigus iškilmėms pasveikinti labiausiai nusipelnę apskrities policijos atstovai.
Tarp pasveikintųjų iš kitų rajonų padėkos raštai įteikti ir mūsiškiams.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video